La Sf Gheorghe nu se recunosc legile Statului Român!

mie, 28 octombrie 2020

Și nici frică de COVID-19 nu este, iar turneele programate de Federația de Handbal se vor desfășura și dacă ar fi război și ar ploua cu bombe! De mâine, în cele două săli de sport din oraș, Sepsi Arena și Kati Szabo, care sunt administrate de Primăria orașului Sf Gheorghe, începe un turneu de handbal din Liga Florilor. Se vor juca patru etape, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, un tur de forță, aș spune, care se ghidează după ideea de care pe care!

Acum, cine are bancă mai lungă și handbaliste mai puține în carantină poate câștiga puncte importante, pentru salvarea de la retrogradare, ba chiar poate să producă și surprize printre echipele care au alte pretenții, de la competiția națională. După războiul de șase zile vom trage linie și vom număra răniții și punctele pierdute – nu mai avem timp să vorbim de performanțe și de jocuri frumoase, pentru că Federația urmărește cantitatea, nicidecum calitatea în campionatul său. Dar ăsta este un alt subiect, pe care îl vom dezvolta de sărbători, când vom avea timp să facem statistici.

Ne vom opri, astăzi, la Hotărârea nr 50, emisă de Ministerul Afacerilor Interne și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna, pe care o atașăm la material, pentru ca cititorii s-o descifreze în integralitatea ei. Este vorba de acea Hotărâre emisă săptămâna trecută, prin care Județul Covasna întra sub incidența Codului Roșu de pandemie, depășind rata de infectare de 3 la mie. La Art.1, punctul p, Hotărârea prevede clar că este interzisă activitatea în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, săli de sport, fitness, muzee, etc Se spune că există o dicize a primăriei orașului, prin care permite intrarea în cele două săli de sport, Sepsi Arena și Kati Szabo, doar a sportivilor legitimați, deci turneul organizat de FRH are derogare și se poate desfășura.

Total eronat, pentru că Hotărârea 50 este Lege, adoptată în temeiul prevederilor altor legi – Legea 136 /18.07.2020, Legea 55/15.05.2020, Hotărârea de Guvern 856/14.10.2020, HG 557/2016, și Ordonanța de Urgență 21/2004, toate acestea făcând referire la măsuri în domeniul sănătății, a combaterii pandemiei, a comportării pe timp de stare de alertă, cât și privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență. Nu poate un oarecare primar, oricine ar fi el, să facă derogări de la Hotărârea pe care am numit-o mai sus, doar de dragul handbalului și pentru că și acest primar, și președintele Federației își asumă răspunderea întâmplărilor ulterioare!

Cum vor răspunde ei, dacă vom avea imbolnăviri, dacă sportivele vor merge acasă și vor răspândi virusul, fără să știe că l-au luat? Și ce era așa de urgent ca aceste etape din Liga Florilor să se joace? Unele echipe sunt aproape decimate, iar celelalte stau cu frica în sân să nu se infecteze. Ce urmărește Federația cu această grabă? Și de ce se fac depunctări, din pricina COVID-19, mai ales că doar în campionatul nostru se petrece așa ceva? Nicăieri în Europa nu găsim rezultatul 0-10, cine a gândit această desfășurare?

Semnele nu sunt bune, doi observatori, Dumitrache și Barbu, care ar fi trebuit să meargă la Sf Gheorghe, sunt deja infectați de astăzi, probabil că vor fi înlocuiți. Din pricina codului roșu din oraș, toate restaurantele și terasele sunt închise, iar masa le va fi adusă tuturor la sufertaș, de o firmă de catering, care are contact cu Fabrica de pâine, deci o încrengătură din care ies bani frumoși. Mai facem investigații, să vedem până unde ajunge firul …

Ceea ce mă uimește este faptul că echipele, cluburile, președinții nu reacționează, nu fac front comun și nu impun propriile decizii. Stau cu capul plecat și doar mormăie pe la colțuri a nemulțumire. Da, exact cum se petrece cu membrii Consiliului de Administrație, care acceptă toate deciziile președintelui Dedu, fără să aibă puterea să comenteze, să le critice, dacă este nevoie, ba chiar să le schimbe – nu Dedu conduce handbalul românesc, ci ei, membrii Consiliului de Administrație, dar nu sunt capabili!

P.S. Spunea cineva că, în Covasna, Sepsi este totul și se pare că este adevărat. Oficialitățile locale încalcă legile cu bună știință, fără ca cineva să-i oprească. Și mă întreb, Covasna nu este în România?

Niciun comentariu

adauga un comentariu