La 54 de ani, Mike Tyson revine în ring!

vin, 24 iulie 2020

Fostul campion mondial a decis să se întoarcă în ring, la 54 de ani, și să lupte cu Roy Levesta Jones Jr., fost campion mondial și el, un boxer și cântăreț, și actor de filme în toată regula. Lupta este programată să dureze opt runde și va avea loc pe 12 septembrie. Va fi o luptă demonstrativă, așa a fost anunțată, însă cei doi adversari își vor da drumul la brațe, din când în când, suntem siguri de asta. De altfel, și organizatorii așteaptă astfel de momente reale, mai ales că Tyson și Jones Jr. sunt oamenii potriviți pentru astfel de show-uri în ring. Oricum, meciul va fi transmis numai în sistemul pay per view, pentru că bursele sunt, probabil, destul de consistente.

Sigur, pentru cei mai mulți, Mike Tyson este mai cunoscut, pentru că pugilistul de categorie grea a avut multe manifestări nepotrivite în ring și în afara lui, dar care au făcut deliciul iubitorilor de box. Bătăi de stradă, violuri, închisoare, ba chiar și acea mușcătură din urechea lui Holyfield, toate la un loc i-au cam umbrit cariera de boxer profesionist a lui Tyson, care rămâne una de invidiat, trebuie s-o spunem, care l-a făcut iubit de cei din jurul ringului. Mike este singurul boxer care a unificat simultan centurile de la WBA, WBC și IBF, fiind câștigătorul acestor titluri mondiale.

Iar adversarul său, Roy Levesta Jones Jr., este unul de temut, dacă ne gândim că are în palmares patru titluri mondiale, la patru categorii diferite! Și-a început cariera la semimijlocie și a ajuns până la grea, în drumul său adjudecându-și patru centuri cu diamante, ca semn al titlurilor supreme câștigate. Jones a fost numit Boxerul deceniului, în a nii ’90, inițiativa aparținând Asociației americane a jurnaliștilor de box.

Și pe cât a fost de rău printre corzile ringului, pe atât a fost de talentat și sensibil în muzică, ba chiar și în filmografie. Suflet de vioară, Levesta Jones Jr. și-a început cariera în muzica rap în anul 2001, cu Albumul Round One. Trei ani mai târziu, pugilistul și-a făcut și o trupă, Body Head Bangerz, cu care a lansat mai multe melodii de referință. Dacă ne referim și la peliculele în care Roy și-a făcut apariția, să amintim aici The Devils Advocate, în 1997, The Wayans Brothers, 1999, The Matrix Reloaded, 2003, Enter The Matrix, 2003, Cordially Invited, 2007, Universal Soldier, 2012.

Niciun comentariu

adauga un comentariu