Ioana Stănciulescu și Denisa Golgotă au aprins lumina – poate nu se mai stinge!

lun, 06 august 2018

gimi2Gimnastica românească trăiește momente senzaționale – după ani de întuneric, în care am bâjbâit să (re)găsim drumul spre marea performanță, după drama trăită în 2015, la Mondialele de la Glasgow, care a-nsemnat necalificarea la Olimpiada de la Rio, din 2016, a echipelor feminine și masculine, iată că a venit și o dulce răzbunare, pe același oraș scoțian, Glasgow, cu ocazia Campionatelor Europene. Sigur, la senioare s-a menținut fiasco-ul de la echipe, pentru că nu avem, încă, gimnaste de patru aparate, dar ne-a scos Denisa Golgotă, mai întâi cu bronz la sărituri și mai apoi cu argint la sol, un argint de aur, dacă mă-ntrebați pe mine, ca simplu privitor, pentru că mi-a plăcut mai mult solul româncei noastre.

Nici junioarele nu au rămas mai prejos – și începem cu aurul de la sol al Ioanei Stănciulescu, gimnastă care a primit cea mai mare notă de dificultate al exercițiului său, 5,400, la care s-a adăugat nota de execuție, 8,033, rezultatul transformându-se într-un aur pe deplin meritat. La doar 0,533 distanță, Antonia Duță a avut același punctaj cu medalia de bronz, Amelie Morgan, și credem că fata noastră ar fi meritat această medalie (Amelie a avut notă mai mare la execuție). În fine, echipa de junioare a fost a patra în clasament, o clasare care trebuie apreciată.

Așadar, în plină vară a anului 2018, s-a aprins lumina în gimnastica românească – să avem grijă de aceste fete, să le antrenăm în continuare cu cel mai mare profesionalism, iar funcționarii din Federația de specialitate să mai iasă din birouri și să stea mai mult la Deva, acolo unde se coace viitorul. De noi toți depinde ca Ioana Stănciulescu, Denisa Golgotă, dar și alte gimnaste, să continue pe acest drum poleit cu aur, argint și bronz!

Ionel Pană

Niciun comentariu

adauga un comentariu