Ioana Pocriș i-a înebunit pe nemți – nouă goluri cu Thuringer II!

lun, 31 octombrie 2016

Ziarele de sport, dar și publicațiile online de profil, au acordat spații largi meciului dintre Thuringer HC II și HSV 1956 Marienberg, Liga a IV-a germana, încheiat cu victoria surprinzătoare a formației vizitatoare, 30-33. Motivul pentru care amintim despre acest rezultat, este acela că la succesul oaspetelor au contribuit și două românce, chiar decisiv, aș putea spune. Este vorba de antrenoarea echipei, Daniela Filip, și de noua achiziție Ioana Ana Maria Pocriș, ajunsă în Germania în acest sezon competițional.

”O prietenă de-a mea, Bianca Crăciuneanu, m-a pus în legătură cu un impresar, care la rândul lui m-a pus în legătură cu antrenoarea Daniela Filip, care este în Germania din 1990, după câte am înțeles. Am venit la probe, iar doamna Filip mi-a spus că mă vrea chiar din prima zi de antrenamente cu echipa pe care o conduce. După două luni am revenit și iata-mă pe semicercul celor de la HSV 1956 Marienberg. M-am acomodat foarte bine, fac deja școală ca să învăț limba germană și mă vor ajuta să găsesc și un job, conform pregătirii mele profesionale – în România am absolvit si Facultatea de Kinetoterapie si motricitate specială, la Universitatea Ecologică Bucuresti”, ne spunea Ioana Ana Maria Pocriș, mai pe scurt Po, cum era ea alintată în familia handbalului românesc.

”Am început handbalul la 11 ani, cu doamna Ileana Morari, o antrenoare care a dat multe handbaliste de valoare, sportului românesc. Ea m-a învățat tot ce știu, m-a ajutat în cele mai grele momente ale mele și-mi aduc aminte cu mare bucurie de echipa cu care am câștigat medaliile de bronz, din Campionatele Naționale de junioare, în 2010 și 2011”, mai spunea Po.

În meciurile4 anterioare, românca a marcat câte 2-3 goluri pe meci, însă la Thuringer a spart toate barierele cu cele nouă goluri înscrise, semn că acum simte jocul colegelor, iar ele au încredere în ea. Chiar și antrenoarea a recunoscut că Po a contribuit decisiv la victorie din această deplasare. Să mai spunem că în lotul echipei din Marienberg se află patru handbaliste din Cehia, trei din Ungaria, trei din Germania, două din Lituania și câte una din România și Slovacia.

Așadar, Ioana Ana Maria Pocriș poate intra și în vizorul selecționerilor lotului de senioare, dacă menține nivelul ridicat, pentru că nu-i ușor să joci într-un campionat german, fie el și de Liga a IV-a. Vom mai scrie despre Po, pentru că de pivoți avem nevoie, mare nevoie, iar ea era o vedetă, o promisiune care a devenit certitudine, încă de la junioare.

Thüringer HC II – HSV 1956 Marienberg 30:33 (15:17)
HSV: Jessica Flemming, Tereza Fritsche – Katalin Szita (2), Dominika Kodojova (6/2x7m), Egle Alesiunaite (8/2), Iona-Ana-Maria Pocris (9) Kitti Puskar (1), Klara Klegrova (2) , Anita Szabo (1), Stephanie Gaitzsch (2), Vivian Dresel (2)

po po3

po4 po5

po6 po7

po8 pocris-2

Comments are closed.