Ioan Profir: ”Se văd roadele, la Dobroești, începem ascensiunea”!

lun, 23 octombrie 2017

Președintele ACS Unirea Dobroești, un fotbalist din tată-n fiu, dinamovist 100%, este foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă acum, la echipele de fotbal ale clubului pe care îl conduce. Trebuie să spunem că la Unirea găsim o echipă de seniori, în Liga a IV-a, în Campionatul Județului Ilfov, o echipă de Juniori, sportivi născuți în 2003, și alte patru team-uri de copii, de diferite vârste.

”De când am înființat acest club, ideea noastră a fost să creștem copiii noștri din comună, să fie cât mai sănătoși. Am vrut să-i îndepărtez de telefoane, de tablete și alte atracții, mai mult sau mai puțin electronice. În arhivele clubului sunt peste 300 de sportivi legitimați, iar asta spune mult despre antrenorii noștri, de la fotbal, handbal și dans sportiv, care au știut să-i atragă pe micuți și să le insufle dragoste și pasiune pentru mișcare.

Și să revin la fotbal, pentru că aici avem cele mai multe echipe și forța noastră umană aici este distribuită cel mai mult. La Grupa copiilor născuți în 2006, unde eu sunt antrenori, am câștigat clar, în ultima rundă, scor 6 – 2 cu Champion. A fost cel mai bun meci al elevilor mei, din acest sezon, cu 3 goluri pentru Valentin Toma, și câte unul pentru Mario Barbu, Eduard Deumitru și Vlad Țepeș. Sigur, sunt nemulțumit de startul în acest an, care a fost la fel ca în sezonul precedent, cu câteva înfrângeri surprinzătoare, după care au venit și succesele în serie.

Valentin Toma este golgeterul nostru și-și merită numele de atacant incisiv, pentru că înscrie meci de meci. L-aș mai remarca și pe Giolea Eduard Dumitru, un portar care are momentele lui de inspirație, care ne țin la distanță de adversari. Și, în fine, dar nu în ultimul rând, trebuie să-l laud pe Robert Mihale, mijlocașul central ce filtrează toate mingiile – el este creierul, dacă mă pot exprima așa. De altfel, Robert, Mihai Constantin, ambii născuți 2007, și Andrei Spac, născut 2006, joacă la echipa de juniori născuți 2003!, chiar ca titulari – aceștia sunt de mare perspectivă!

În acest sezon au mai apărut la echipă Alin Ferfelea, din București, mijlocaș stînga, și atacantul Andrei Ștefan Constantin, din Dobroești, pe care încercăm să-i ridicăm la nivelul celorlalți. Trebuie să muncească mai mult, nu glumă, altfel pierd contactul cu titularii”, ne spunea Profir.
La Juniori, Grupa de copii 2003, încă o victorie spectaculoasă: ACS Unirea Dobroești – CSȘ 2 București 5 – 1, prin golurile marcate de Marian Badea 2, Valentin Radu 1, Mihai Dinu 1 și Robert Băluță 1. ”Ne batem pentru șefia grupei, pentru că echipa arată bine, este motivată și depune tot efortul în teren”, opina antrenorul Nicușor Glonț.
Victorie neașteptată și la Grupa 2009, antrenată de Mao Rădulescu – bine instruiți și curajoși, în fața unui adversar cu renume, elevii lui Mao au jucat perfect și au învins cu 3 – 1, prin reușitele lui Albert, Matei și Ianis. ”Măcar că mi-au făcut duminica mai frumoasă, după eșecurile de la seniori și Grupa 2008”, ne spunea antrenorul Rădulescu.

Surpriză frumoasă și la Grupa 2009-2010 a noului antrenor Victor Joițoiu, care a reușit prima victorie din acest sezon, după cinci sau șase eșecuri. ACS Unirea Dobroești – Juniorul 2014 5 – 1, autorii golurilor fiind Denis Matei 2, Ianis Boștinaru 1, Tuna Mehmet 1 și Ștefan Nicolae 1. M-au surprins și pe mine acești copii, mai ales că sunt considerați rezervele celor ce joacă la Grupa 2009, a antrenorului Rădulescu. Au vrut să arate că pot și ei și au reușit, sunt mândru”, comenta Joițoiu, despre reușita copiilor lui.

Și, în sfârșit, avem și un eșec în acest weekend, înregistrat de Grupa copiilor născuți în 2008, pregătită tot de Mao, care a pierdut cu 2 – 3, în fața Progresului Spartac.

PROGRAM
28.10.2017
Grupa 2006
ACS Unirea Dobroești – Tracțiunea, ora 11:20
Grupa 2008
ACS Unirea Dobroești – Sparta, ora 12:00
Grupa 2009-2010
ACS Unirea Dobroești – AS Termo, ora 14:10
Grupa 2009
ACS Unirea Dobroești – Mircea Eliade, duminică, 29.10, ora 14:10

Comments are closed.