INTERVIU / Șeful AJF Ilfov, despre dezastrul din play-off-ul de la Liga a IV-a: “Echipele plătesc ce au votat, noi respectăm regulamentele!”

mie, 03 iunie 2015

Lipsa de seriozitate caracterizează întreg fotbalul județean, după ce, înainte cu 24 de ore de play-off-ul care stabilea campioana Ilfovului, Voința Buftea s-a retras, iar ACS Periș n-a plătit suma de 4.000 de lei, adică înscrierea în sistemul competițional.

Președintele AJF Ilfov, Gabi Oprea, a făcut lumină în acest scandal, susținând că problema nu a fost la Asociația Județeană de Fotbal, ci la echipe, unde Perişul n-a făcut dovada plăţii, iar Voinţa Buftea s-a retras subit, fără explicaţii. Apropiaţii de la Buftea mai susţin că echipa s-a desfiinţat în actuala formă şi ar putea să reapară în toamnă, pentru că s-ar fi certat conducătorii. Haos de nedescris. În aceste condiţii, play-off-ul s-a organizat într-un singur meci, o finală care a opus campioana seriei I, Voluntari II, şi locul II din seria a II-a, Viitorul Dragomireşti. În cele din urmă, cum era de aşteptat, Voluntari a câştigat cu 2-1 şi va merge în barajul de accedere în Liga a III-a.

Povestiţi-ne ce s-a întâmplat cu play-off-ul, de ce n-au mai apărut decât două echipe, în loc de 4?

Prima dată am tras la sorţi şi le-am spus echipelor să plătească până vineri, ora 17:00, baremul de participare în play-off, adică suma de 4.000 de lei. Este o sumă care nu s-a modificat, e aceeaşi de atâţia ani. Le-am zis să dea 2.000 de lei, prima tranşă, apoi alţi 2.000, deci în două rate, că ştim şi noi că nu sunt bani. Le-am explicat că dacă rămân bani după play-off, banii se restituie egal sau să facem premieri. Joi s-a aflat că Buftea nu se mai prezintă la play-off, noi am aflat informația telefonic, pentru că n-am primit nici azi ceva oficial din partea clubului.

Şi puteaţi desfăşura un play-off doar în 3 echipe?

Li s-a adus echipelor la cunoştinţă a doua zi că vor juca în 3 și că Perișul trebuie să facă dovada plății, asta a venit din partea echipelor Voluntari II și Dragomirești, nu a AJF Ilfov. Au cerut un ordin de plată, dar Perişul nu l-a adus. La 17.30, în ziua meciurilor, adică sâmbătă, am făcut un comitet de urgență, s-a adus la cunoștință că Perișul nu a plătit și Buftea nu s-a prezentat. Meciul s-a anulat, chiar dacă Perișul se prezentase la stadion.
S-a stabilit acum şi campioana judeţului Ilfov, după ce Voluntari II a câştigat finala, 2-1 cu Dragomirești. Am făcut solicitări pentru a afla dacă Perişul a plătit suma pentru play-off, apoi, verbal, ni s-a adus la cunoștință că n-au achitat. Deci, am fost minţiţi.

Nu este o sumă prea mare, poate că de asta ezită unii să plătească?

E aceeaşi sumă de 4 ani, deci nu e nimic exagerat. Mai ales că, în fiecare an, le-am dat banii înapoi, mă refer ce a mai rămas după organizare şi toate plăţile. Să nu mai vorbesc de amenințări, că după fiecare neînţelegere de genul acesta, după o greşeală clară a unei echipe, vor să se adune să dea preşedintele jos. De ani de zile e această sumă, iar în fiecare an, din ce rămânea se lua un echipament, probabil că anul acesta se vor restitui banii echipelor Voluntari şi Dragomireşti. Joi, în cadrul Comitetului Executiv se vor aduce la cunoștință și dacă se doresc banii înapoi sau să facem o premiere, să le luăm ceva din acei bani, să le dăm copiilor și juniorilor, să cumpărăm mingi. Probabil că vor dori sumele restituite, asta e, le vom da banii înapoi. Acum 2 ani, am dat noi bani din buzunar pentru a acoperi cheltuielile. Există evidenţă contabilă. Ne-a controlat toată lumea, deci totul e transparent.

De ce nu s-a organizat o finală între campioanele celor două serii, pentru a evita nebunia asta?

Eu le-am zis și acum să joace locurile 1 cu 1 din fiecare serie, dar în Comitetul Executiv au vrut play-off. Am făcut două serii, nord şi sud, pentru costuri mai mici. Dar echipele au vrut asta, iar dacă votezi ceva, asumă-ți până la final.

Vă tot acuză lumea din fotbalul judeţean, apar comentarii pe site-ul ilfovsport.ro că faceţi şi dregeţi…

Ăştia sunt oamenii. În 4 ani de zile am luat vreo 8 salarii, iar predecesorul meu a luat în 4 luni 100 de milioane de lei vechi. În 2014 și 2015 nu am primit niciun salariu, hotărâre de Comitet Executiv, că preşedintele nu are salariu. Să vedem câţi preşedinţi vor să vină ca mine, fără salariu. Sunt echipe care nu își plătesc amenzile și cartonașele, joacă pe fals etapa următoare cu jucători, sunt prinse, apoi vor adunare generală pentru a da jos președintele. Dar ne-am obişnuit. La meciurile de juniori mint că un jucător are 12-13 ani, iar respectivul se bărbiereşte de 5 ani. Şi tot ei vin cu ameninţări şi scandal, cu una, cu două, să-l dăm afară pe Gabi Oprea. Şi asta pentru că vrem transparenţă şi să respectăm regulamentele, pentru că fotbalul judeţean nu e o junglă.

12 de comentarii pentru "INTERVIU / Șeful AJF Ilfov, despre dezastrul din play-off-ul de la Liga a IV-a: “Echipele plătesc ce au votat, noi respectăm regulamentele!”"
 1. Hematofilul spune:

  Adevarul e ca inainte era unul Sange de ne facea pe toti in sange. A furat ala de si-a construit casa in Berceni din banii furati la AJF. Cred ca a procedat bine Oprea, arde-i nea Gabi, ca-s tarani!

 2. Pentru Gabi Oprea spune:

  Daca este asa greu, de ce nu scrii pe o hartie A4, demisia. Sau ti-e frica ca ce rupe varful pixului, sau mai grav, daca membrii afiliati sunt de acord.

 3. Radu spune:

  Nu cumva salariul tau era de fapt chiria pentru camera in care sotia avea firma de contabilitate la Casa Presei, si pe care o plateam noi.

 4. Rica spune:

  Spui gabi oprea si tragi apa! Ce face Nela? O mai suge la AJF? Huo!!!!

 5. Pentru Rica spune:

  Hai sa folosim un limbaj decent. Saracul om, sa muncesca fara salarii, intr-o saracie lucie, intre echipe vai mama lor, trebuie apreciat. Daca faci aritmetica simpla intre sumele incasate si economiile facute, acum trebuie sa fii pe o gramada de bani

 6. emil spune:

  Fotbalul kakat sau kakatul fotbal ilfovean. Prietenii stiu de ce

 7. ? spune:

  De ce nu spune Gebi Oprea de cate ori trece pe la sediul AJF? Sunt arbitri care nu-l cunosc decat dupa nume! Lipsesc multi bani din conturile AJF-ului, de care el stie!!! Cum e posibil ca un jucator care loveste un arbitru sa fie suspendat cu astronomica perioada de „5 etape” si 200 de lei amenda???, in conditiile in care acelasi jucator se face vinovat de „un macel” care a avut loc acum cativa ani la un meci Sinesti-Darasti, cand a lovit fara mila un jucator de la Sinesti de nu si-a revenit decat dupa sosirea ambulantei la stadion? Cum e posibil ca asemenea om sa mai fie in viata sportiva? Ce ati facut D-le Oprea de cand ati venit la sefia AJF?, in afara jafului si batjocorei. RUSINEEE! Nu aveti ce cauta acolo.

 8. Conducerii AJF Ilfov spune:

  O batista plina de muci a-ti pus-o peste fotbalul condus de acest impostor

 9. Pentru Oprea spune:

  Ai furat un an din mandatul altui presedinte. Nici acum nu-ti dai seama ca esti nelegitim.

 10. Rautaciosilor spune:

  Toata ziua il tocati pe presedinte. Va rog sa-mi spuneti daca mai exista un alt presedinte de AJF care sa nu faca nimic si totusi sa aiba la barajul de promovare in liga a 3-a doua echipe: Chitila si Voluntarii, ambele din Ilfov ?. V-am incuiat ??

 11. Marin spune:

  Da gabi oprea poate nu a luat salariu de la ajf ilfov pt
  Ca nu trece pe la ajf decit atunci cind are de decontat bonuri de benzina care in fiecare luna dpaseste cu mult salariul de presedinte , antrebati casierul de la ajf , asa ca sa nu se mai vaite .domnilor reprezenanti ai echi pelor de ce nu cereti un audit pe probleme financiare sa vedeti unde sau dus bani vostri de ce ajf ul are conturile blocate , de ai cauta firme le care au de primit bani pt . Diferite servici ce sa facut cu bani din acest an competitional ??? Daca nu sint an cont ??unde sunt , la casier sau la oprea sa ia marfa pt restaurant trezitiva si convocati adunare generala extradinara de alegeri daca vreti sa ajutatica fotbalul din ilfov sa redevina ceia ce a fost . Oprea a reusit performanta de a distruge fotbalul din ilfov la toate nivelele rusine rusine dl

  . Oprea