INTERVIU / Paul Antoche despre transferul la Ploiești: “Am ales Petrolul pentru nume și suporteri!”

vin, 14 iulie 2017

Paul Antoche este unul dintre cei mai apreciați fundași din Liga a II-a. A fost foarte aproape să semneze cu Rapid București, însă echipa a intrat în faliment și s-a desființat. La 25 de ani, Paul a ales să evolueze pentru Petrolul Ploiești, după perioada petrecută la Balotești. Fundașul și-a început cariera la Sportul Studențesc și a mai jucat la CS Otopeni, Unirea Tărlungeni și CS Balotești. Aflați în rândurile de mai jos de ce a ales să joace în Liga a III-a, la Petrolul.

De ce ai ales Petrolul, în condițiile în care ești printre jucătorii apreciați din Liga a II-a? E un pas înapoi Liga a III-a?

Am ales Petrolul, în primul rând, pentru ceea ce reprezintă această echipă și pentru suporteri, faptul că este un mediu propice pentru performanță și pentru că au un proiect de viitor foarte bine organizat. Nu consider un pas înapoi, deoarece chiar dacă este Liga a 3-a , acolo te simți ca la Liga I, din toate punctele de vedere, iar după un an cu siguranță împreuna cu ei voi juca din nou în Liga a II-a.

Se ajunge atât de greu în Liga I, indiferent de cifre și de valoarea fotbalistului român?

Nu cred că se ajunge atât de greu la Liga I, dar în România nu prea mai sunt apreciați jucătorii români, se pune accentul mai mult pe străini, iar jucătorii de la ligile inferioare nu prea sunt interesanți pentru echipele de prim eșalon, doar în anumite „condiții”.

Care sunt obiectivele Petrolului și dacă ești impresionat de fanii de la Ploiești?

Obiectivul principal este revenirea echipei în prim planul fotbalului românesc, iar primul pas este promovarea în Liga a II-a. Ulterior, în maximum doi ani, să atacăm promovarea în Liga I, pentru că acolo este locul Petrolului, iar Liga I are nevoie de atmosfera de la Ploiești. Am fost la meciul de baraj pentru Liga a III-a și așa ceva în România nu am mai văzut, au făcut atmosferă de un meci Boca Juniors – River Plate. Sunt fantastici, ei trăiesc pentru fotbal și fotbalul de suporteri de acest gen are nevoie.

Crezi că CS Balotești ar putea mai mult sau este doar o echipă tipică de Liga a II-a?

La CS Balotești am crescut, practic, și am trăit destule momente frumoase împreună, însă pentru mine a venit momentul unei schimbări și vreau să mă lupt pentru un obiectiv mai îndrăzneț. Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor de aici și îi voi urmări în continuare la meciurile din acest sezon și m-aș bucura să aibă rezultate mai bune decât în trecut.

E diferență mare între Liga a II-a și Liga a III-a? Pentru că specialiștii susțin că între Liga I și fotbalul mic e o prăpastie și mai mare…

Intre Liga I și celelalte ligi, într-adevăr, este o diferență destul de mare, începând cu partea financiară, cu condițiile de pregătire, terenurile pe care se joacă etc. Însa între Liga a II-a și a III-a nu cred că este mare diferență, deoarece la Liga a III-a sunt echipe care au o infrastructură și o stabilitate financiară mai bună decât unele din Liga a II-a și sunt mulți jucători care au jucat pe la Liga I sau II, deci jucători cu experiență, care pot ridica nivelul.

Ești de părere că Petrolul va avea un drum la fel de ușor în noul sezon, cum a fost și la județ?

Evident nu va fi la fel de ușor, pentru că la Liga a IV-a sunt mulți jucători amatori, mai au și un serviciu, însă toți suntem conștienți că trebuie să muncim și să tragem tare pentru că meciurile vor avea altă încărcătură, iar obiectivul este clar: PROMOVAREA.

Ai învățat imnul lupilor galbeni?

Sincer, nu îl știam, l-am auzit pe stadion la cele două meciuri la care am fost prezent. Voi avea timp să îl învăț, cu siguranță!

Comments are closed.