În Liga a IV-a ilfoveană au apărut doi adversari: Covid-19 și sărăcia echipelor!

mar, 21 iulie 2020

Aș putea spune că cei doi sunt legați strâns, unul de altul, și sunt șanse foarte mici să dispară, cel puțin în sezonul viitor. Și ideea este susținută chiar de un oficial al Asociației Județene de Fotbal Ilfov, Daniel Blagoe, care deține și funcția de secretar general al AJF și care este la curent cu tot ce s-a întâmplat în fotbalul de amatori, din ligile 4 și 5 de seniori, cât și în campionatele juniorilor și copiilor.

”Aș vrea să vă dau vești bune, despre fotbalul din asociația noastră, dar îmi este greu. Și spun asta, pentru pandemia cu acest virus ucigaș ne-a dat peste cap toate planurile, iar viitorul este supus unor mari incertitudini. S-au oprit campionatele și n-au mai continuat; nici Cupa României nu se mai joacă complet, iar dacă mă-ntrebați de date de reînceperea activității, la orice nivel, n-am habar de așa ceva.

Și vă spun că totul se reduce la bani – echipele noastre sunt de amatori și au susținere financiară de supraviețuire din partea oficialităților comunei sau a orașului de unde provin. Ei ar începe și mâine campionatele, dar Protocolul semnat de către Ministerul Sportului, al Educației și Direcția de Sănătate publică, cu Federația de Fotbal, impune anumite proceduri de testare, înaintea fiecărei etape, care costă foarte mult. Da, să dai 3000-4000 de lei pentru a testa întreaga echipă, este imens, mai ales că sunt grupări unde fotbaliștii înșiși mai adaugă bani de arbitraj. La fel este și pentru arbitri – ei nu câștigă la meci 300 de lei cât costă un singur test, iar în acest caz nu mai vrea nimeni să primească delegări și pe bună dreptate.

Prin urmare, fotbalul nostru este blocat – singura veste bună este aceea că până acum nu ni s-a semnalat niciun fotbalist cu COVID-19, iar asta înseamnă că tinerii noștri au înțeles să respecte toate regulile care îi feresc de infectare. Asociația lucrează și răspunde la solicitările echipelor, mai ales că 15 iulie a-nceput și perioada de transferări. Nu sunt pesimist, însă nici optimist nu am de ce să fiu. În aceste zile vom avea o nouă ședință de Comitet Executiv, pentru că sunt, totuși, câteva competiții cu finalitate și trebuie să le gestionăm cum trebuie. Și vorbesc de Cupa României, cu finala pe 4 august, dar și despre Turneul de promovare în Liga a 3-a, unde campioana nostră, ACS Viitorul Domnești, este angajată în această bătălie”, ne dezvăluia secretarul AJF, Daniel Blagoe.

Comments are closed.