În haosul de la Roma, doar Simona Halep a găsit drumul spre victorie!

mie, 17 mai 2017

Organizarea Turneului Internațional de tenis de la Roma este net inferioară celei de la Madrid – spectatori indisciplinați, care vin și pleacă din arenă ori de câte ori doresc, arbitri de linie ceva mai puțin vigilenți, care nasc controverse între jucătoare și arbitra de scaun, toate acestea făcând o atmosferă ceva mai stresantă, pentru personajele aflate la fileu. Așa a fost întotdeauna, la Roma, o țară mult mai aproape de Balcani, decât Madridul. Dar toate acestea sunt compensate de premiile consisestente, care ajung la peste 2,7 milioane de euro

În acest haos, cum l-am denumit, Simona Halep s-a descurcat cum nu se poate mai bine, debutând cu o victorie, poate mai clară decât o arată scorul, 6-4, 6-4, în fața nemțoaicei Laura Siegemund, locul 32 mondial. Simona a pierdut chiar primul ghem pe propriul serviciu, dar și l-a recuperat pe parcurs. La 4-4, a forțat și a câștigat primul set. În actul secund, românca s-a dus chiar la 4-1, cu două break-uri, dar Laura a revenit și ea cu un break. Finalul a aparținut jucătoarei noastre, care face primul pas cu dreptul și la Roma. Ne așteptam să fie ceva mai obosită, Halep, după parcursul fără greșeală de la Madrid, dar Simona s-a recuperat repede și a făcut față tuturor atacurilor venite de peste fileu. În turul următor, Halep o va întâlni pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, locul 16 WTA, cea care a eliminat-o în primul tur pe Samanta Stotsur.

Din păcate, celelalte românce prezente pe tabloul principal, Irina Begu și Monica Niculescu, s-au oprit încă din primul tur – Begu a fost învinsă de letona Anastasija Sevastova, scor 4-6, 4-6, iar Niculescu a cedat la olandeza Kiki Bertens, locul 20 în lume, cu scorul de 6-2, 2-6, 1-6.

Comments are closed.