Handbalistele din Tg Mureș, pe urmele lui Mihai Viteazul!

joi, 04 octombrie 2018

Soții antrenori Mihaela și Claudiu Evi și-au dus elevele în Cetatea Medievală, o fortăreață din Tg Mureș, care a fost martoră la Marea Unire din 1600, înfăptuită de domnitorul Mihai Viteazul. Acolo a găsit de cuviință conducerea noului club mureșean, CSM, să-și prezinte secțiile, sportivii, dar și planurile de viitor.

”Un loc plin de istorie, dacă vreți, care simbolizează măreția faptelor trecute, dar și statornicia deciziilor și gândurilor de viitor. Ne-am bucurat tare mult când a apărut acest proiect al echipei feminine de Divizia A – în acest fel, toate valorile crescute de noi, la Olimpic, de 10 ani încoace, au acum o continuitate, trecând de la junioare, apoi la tineret și, în final, la senioare. Și ca declarațiile mele să aibă și acoperire, vă dau câteva nume care sunt pe cale să se impună în arena marilor performanțe, dacă nu cumva sunt deja cunoscute.

Și mă refer, în primul rând, la Andreea Târșoagă, handbalistă de 17 ani care a făcut, deja, cunoștință cu atmosfera de la lotul mare, după ce a trecut și pe la naționala de junioare; apoi la Monica Bărăbaș și Ioana Ugran și nu în ultimul rând la Flavia Munteanu, o extremă ce înscrie frecvent câte 8-10 goluri pe meci și care a fost remarcată și la Turneul Final al Junioarelor II, ca fiind cea mai bună din țară, pe postul ei. Revin un pic la Târșoagă și spun că după acest stagiu petrecut la lotul de senioare, handbalista a venit destul de entuziasmată, considerând că pentru ea a fost un pas înainte, în cariera ei – am văzut-o mai determinată și mult mai muncitoare la antrenamente, semn că vrea să ajungă din nou printre tricolore.

Merg mai departe cu nominalizările de la echipa mea și spun că mai am două fete de viitor, care și-au făcut încălzirea la lotul de cadete, iar acum fac trecerea la cel de junioare – este vorba de centrul Carla Lăcătuș și pivotul Sarah Darie, fete născute în 2002.

Cam acestea sunt principalele jucătoare ale echipei mele de Divizia A, fete tinere, de mare perspectivă, unele chiar cu ceva experiență, în ciuda vârstei. A fost de la început o problemă – promovăm sau nu, în sezonul acesta? Deocamdată n-am găsit răspunsul, pentru că nici n-aș vrea să le forțez să ajungem în Liga Mare, fără ca fizic să poată face față. Pe de altă parte, nici nu ne punem piedică singuri, iar dacă fetele merg sigure în direcția dorită, atunci așa să fie, nu ne vom da la o parte. Pentru acest sezon avem bugetul aprobat, însă sigur că ne preocupăm și de alte resurse, care să ne ajute în alcătuirea unei echipe foarte puternice – e clar că ne gândim la promovare, ori sezonul acesta, ori în cel viitor, vom vedea. Până atunci, vine meciul cu Chișineu Criș, un derby, desigur, pentru care suntem gata să-l abordăm cu toată seriozitatea, mai ales că nu avem nicio problemă de lot”, ne spunea Claudiu Evi, directorul tehnic al Secției de Handbal.

Și iată cum meciurile tari din handbalul românesc s-au înmulțin în Divizia A, și mă gândesc la grupările Știința și Rapid din București, HCF Piatra Neamț și Dunărea Brăila, CSM TG Mureș, Chișineu Criș, Reșița sau Minaur, toate la feminin, Vaslui, Suceava, Galați, Dobrogea II, Medgidia, CSM II București, Craiova și Poli Timișoara, la masculin, adevărate forțe ce-și doresc să stea din nou la masa bogaților.

Ionel Pană

Comments are closed.