Halep se operează și nu va juca la Fed Cup, Doha și Dubai

Dum, 24 ianuarie 2016

Problemele de sănătate cu care s-a confruntat Simona Halep (24 de ani) la începutul acestui an nu s-au rezolvat, între timp ocupanta locului 2 mondial pierzând în primul tur la Australian Open (4-6, 3-6 cu chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări). Și nu este vorba despre durerile resimțite la picior, ci de cu totul altceva. Revenită acasă, constănțeanca a postat un mesaj pe contul ei de Facebook în care a anunțat că va fi supusă unei intervenții chirurgicale la nas. Din acest motiv, Halep nu va putea evolua în meciul din turul 1 al grupei de elită a Fed Cup, la Cluj, contra Spaniei, și nici la turneele de la Doha și Dubai din luna februarie.

Iată mesajul postat astăzi de Simona Halep: ”Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă. Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament antibiotic. Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecțiilor existente, din păcate am înrăutățit lucrurile, încercând să trag de mine să joc la Grand Slam. La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operație pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a trata definitiv această problemă. Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag și de la turneele Dubai și Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci când voi fi recuperată 100%. Totuși, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells. Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenție și să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar și din tribună. Vă mulțumesc pentru susținerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămâni de pauză. În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică și într-o formă bună”.

Eliminarea prematură de la Melbourne, precum și neparticiparea la Doha și Dubai va afecta punctajul Simonei, care va pierde locul 2 pe care îl ocupa înainte de Australian Open, primul turneu de Mare Șlem din 2016. 

Comments are closed.