Gabriela Tichelea (I): ”Handbalul m-a sedus și m-a abandonat – am fost victimă, dar m-am ridicat”!

lun, 16 iulie 2018

Am o poveste, care seamănă cu a multor sportive și știu cum e să fii la pământ și să nu vezi o cărare cât de mică pe care să mergi! La 25 de ani nu mai aveam un orizont de urmat, la propriu vorbesc, făcusem trei hernii de disc și o recidivă la genunchiul stâng… La îndemnul unor prieteni am ajuns să mă întîlnesc cu un business coach, care să mă-nvețe nu știu ce – îmi spuneam în sinea mea că numai asta nu-mi trebuia mie acum, în situația disperată în care eram! Nu știam absolut deloc ce vrea acest business coach de la mine, ce mă pune să fac, dar am acceptat, pentru că îmi doream să ies din tunelul care mă trăgea în jos și speram să-mi îmbunătățesc viața.

După atâția ani de handbal, după experiențele trăite pe la echipe, atât în țară, cât și în străinătate, și bune, dar mai ales rele, credeam că le-am văzut pe toate și nu mai am ce învăța! După șase ședințe cu acest business coach, nu doar că am găsit claritatea în modul în care aveam să-mi urmez viața, însă acum mi-am început și propria afacere. Din victimă a accidentărilor în handbal, a atitudinii antrenorilor și conducătorilor de cluburi, m-am ridicat pe propriile picioare, pentru că acest business coach n-a făcut altceva, decât să-mi arate ce potențial am. Acum am o și eu o agenție de coaching, GTS – Agency, în cadrul căreia ofer consultanță și coaching echipelor sportive, managerilor acestor cluburi, antrenorilor și sportivilor, ceea ce presupune coaching în grup sau de 1 la 1!

Orice sportiv sau antrenor, orice echipă managerială, indiferent de vârstă sau nivel de performanță, care se simte nesigur pe drumul lui, va descoperi că doar prin simple schimbări sau abordări ale problemelor își poate afla singur cea mai eficientă cale spre succes. Prin serviciile mele de coaching și consultanță îmi ajut clienții să găsească o mai bună abordare a potențialului lor. Îmi doresc ca sportivii să conștientizeze că educația este la fel de importantă ca și sportul de performanță, că sunt capabili să facă orice își propun, că este ok să ceri și să accepți ajutorul în orice moment, că trebuie să fie încrezători și mult mai deschiși. Și cel mai important să își facă un plan de viitor, să experimenteze, să învețe, să profite de orice oportunitate.

Să ne oprim pentru moment, însă promit că mîine am să revin cu povestea mea din handbal, sportul care m-a sedus și m-a abandonat în nenumărate rânduri. Dar poate că și aceste momente grele din cariera mea au însemnat o experiență în plus, care să mă ajute în meseria mea de acum, de coach. Pe mâine!

tic

Comments are closed.