”Gabriela Szabo s-a șters la fund, cu prestigiul clubului pe care-l conduce”!

lun, 19 octombrie 2020

La meciul de duminică, din Champions League, dintre CSM București și Ferencvaros Budapesta, pe care fetele noastre l-au câștigat cu handbalistele din Capitală au ieșit la prezentare cu tricouri-protest, le-am numit eu, pe care scria Respectați-ne munca și Respectați-vă promisiunile. A fost imaginea surpriză în Europa handbalistică, care demonstrează că sportivele de la CSM București au apelat la această măsură extremă, pentru a atrage atenția mai marilor clubului că răbdarea lor a ajuns la limită, ba chiar au depășit-o!

Din culisele acestui protest spontan am aflat că el era programat (nimic nu e spontan, să fie clar!) încă din runda a 4-a, când CSM-ul a jucat în deplasare, cu Viper Cristiansand, dar din grup lipsea Cristina Neagu, infectată cu COVID-19, vocea puternică a vestiarului. Se zvonește că și înfrângerea cu Vipers a fost tot un semnal de alarmă, pe care directoarea clubului, Gabriela Szabo, nu l-a luat în seamă.

”Am trait o rușine fără margini, Szabo nici nu-și dă seama că s-a șters la fund cu prestigiul acestui club. Întregul continent a aflat că echipa care a câștigat Final Four-ul Ligii Campionilor n-a mai fost plătită de 4-5 luni. Practic, de când Szabo a preluat conducerea clubului, adică din vara lui 2017, niciodată nu a fost plățile la zi, sportivii fiind aproape tot mereu de restanțele de 3 luni, când ar fi putut să depună memorii. Și vorbim doar de fetele de la handbal, pentru că ceilalți sportivi au depășit frecvent 4 și 5 luni de restanțe. Pe vremea când noi am înființat clubul n-a existat asemenea situație, la maxim două luni se plătea integral totul. Clubul Primăriei Capitalei este de râsul curcilor, nu mai face cinste acestui mare oraș pe care îl reprezintă”, ne spunea unul din fondatorii clubului, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Se spune că handbalistele care au venit în această vară nu au apucat să ia nici măcar un salariu, iar cele care erau deja în vestiar au ajuns la aproape patru luni de frustrare financiară.

0 de comentarii pentru "”Gabriela Szabo s-a șters la fund, cu prestigiul clubului pe care-l conduce”!"
  1. […] Vezi aici materialul despre protestul handbalistelor de la CSM București! […]

adauga un comentariu