Gabriela Ivănoiu Covaci este prima femeie observator din România!

lun, 11 septembrie 2017

Pe 21 august, Gabriela Ivănoiu Covaci, profesoară de Educație Fizică și Sport, cu specializare handbal, la Colegiul tehnic Media, a devenit prima femeie observator din istoria handbalului românesc. Și, la mai puțin de o lună, cu cerneală încă proaspătă pe atestatul în cauză, Gabriela a și primit o delegare destul de importantă, urmând să fie oficial al meciului SCM Craiova – CSM Slatina, din cadrul Ligii Naționale Feminine, etapa a III-a!

”Rădăcinile mele sunt din Craiova, iar cu Victorina Bora am fost colege de echipă – consider, însă, că suntem profesioniste și pe teren ne vedem fiecare de treburile noastre. Sigur că am emoții, este debutul unei femei în lumea bărbaților. Dar nu mă tem, pentru că știu ce am de făcut. Am vrut să intru în acest cerc exclusivist, ca să arăt că și femeile pot face față rigorilor acestei meserii, de care nu sunt deloc străină. Pot să spun că examenul a fost destul de dificil și cred că așa era și normal – să fii observator la nivel de Ligă Națională nu este o misiune oarecare”, ne spunea Gabriela Ivănoiu Covaci.

Și avem toată încrederea în prima femeie observator din România, pentru că Gabriela Ivănoiu Covaci are 20 de ani în handbal – a jucat la Oltchim, la Craiova și la campioana Italiei, Cassano Maneaga, iar în calitate de profesor-antrenor a șlefuit nenumărate jucătoare, care au ajuns prin competițiile naționale. A ieșit vicecampioană la Olimpiada Școlară și a participat la Campionatul Mondial Școlar din Franța.
Succes, Gabi, arată-ne că poți!

Ionel Pană

1 comentariu la "Gabriela Ivănoiu Covaci este prima femeie observator din România!"
  1. Vasile spune:

    Ce talente a slefuit ? Poate la seful observatorilor ceva … Ce promovare extra,handbalul va creste in ac an ,cat in zece in trecut ,,! Balcanisme si doar atat!