Fotbalul care ucide!

Dum, 28 februarie 2021

Cotidianul britanic The Guardian a dat publicității o statisctică înfiorătoare, despre victimele înregistrate printre cei care muncesc pentru infrastructura necesară Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, din anul 2022!The Guardian spune că sunt cel puțin 6.500 de decese, printre lucrătorii străini, de când Qatarul a primit dreptul de organizare a competiției și de când s-a apucat să construiască stadioane, hoteluri, autostrăzi, un aeroport, cât și un sat olimpic, firește.

Se pare că există o medie de 12 lucrători pe săptămână, care își dau viața, din pricina condițiilor inumane în care trăiesc și muncesc. Sunt constructori din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, iar cifrele pe care le are The Guardian provin de la guvernele țărilor de proveniență a muncitorilor. Este posibil ca numărul morților să fie mai mare, pentru că Filipine și Kenya nu au furnizat datele necesare, iar ultimele luni ale anului 2020 nu au intrat în statistică.

Comitetul de organizare din Qatar spune că cifrele date de presa britanică sunt inexacte. Dar Amnesty Internațional, cât și alte organizații pentru drepturile omului, au criticat puternic condițiile de muncă din Qatar.

Niciun comentariu

adauga un comentariu