Fostul antrenor de la CS Ștefănești, cercetat de procuratura germană pentru meciuri trucate la pariuri

joi, 26 februarie 2015

Un caz incredibil zguduie din nou lumea controversată a meciurilor aranjate la pariuri. Cunoscutul cotidian german Bild a preluat o informație din presa din Polonia, care-l învinovățește pe antrenorul român Laurențiu Tudor de meciuri trucate la pariuri în scurta perioada când a antrenat echipa de ligă a II-a poloneză, Flota Swinoujscie.

Procurorii din Bochum cercetează, conform unei solicitări de la UEFA, acuzațiile de blat apărute în presa din Polonia legate de amicalul disputat la Berlin de Flota Swinoujscie cu SV Babelsberg. În perioada ianuarie-februarie, echipa poloneză Flota Swinoujscie a fost preluată de antrenorul român Laurențiu Tudor, fost la CS Ștefănești. Acesta a adus și 5 fotbaliști români la echipă, Raphael Stănescu, Andrei Voineag, Marius Bâtfoi, Alexandru Oprea și Marius Tomozei.

Acuze clare de blat

Împreună cu secundul Valentin Ivan, Laurnețiu Tudor a pregătit Flota Swinoujscie fix o lună, de la 12 ianuarie la 15 februarie 2015, iar szczecin.sport.pl scrie că antrenorii români au primit interdicție de a mai antrena în Polonia, după acuzele de blat.

Cele cinci partide disputate de echipa Flota Swinoujscie în cantonamentele din Spania și Germania sunt suspectate de UEFA că ar fi fost trucate, după ce s-au înregistrat sume mari pariate la casele de profil din Asia.

Meciul dintre Flota Swinoujscie și SV Babelsberg 03, disputat la 29 ianuarie, la Berlin, a intrat și în atenția procurorului german Bernd Bieniobek, informează cotidianul Bild. Flota a condus la pauză cu scorul de 1-0, dar a pierdut la final cu scorul de 2-4, după ce antrenorii români au introdus pe teren patru jucători români și doi moldoveni, aflați în probe. În plus, presa din Polonia susține că la meciul respectiv, Tudor ar fi jucat cu un fundaș central de 1,68 metri, adică fix înălțimea lui Marius Tomozei, care evoluează în bandă.

Cum se apără Tudor

Antrenorul român a intervenit joi seara, 26 februarie, în emisiunea Fluier Final, de la Radio Sport Total FM, fiind luat la întrebări de moderatorul Narcis Drejan. Iată cum a explicat întreaga poveste din Polonia:

Am ajuns la ei printr-un prieten, care mi-a propus treaba asta, spunandu-mi ca e o echipa de Liga 2. In situatia asta puteam sa antrenez, fiindca aveam Licenta A. Am ajuns mai devreme cu cateva zile. Am fost prezentat si am inceput antrenamentele. Se dorea sa se faca un cantonament la cerintele mele, perioada in care am avut doua meciuri amicale. Au ales Spania, unde mi s-a spus ca vom juca cu echipe foarte bune, printre care si Sahtior Donetk. A trebuit sa mergem mai intai in Germania, pentru ca de acolo sa ajungem in Spania, asa era biletul. In Germania, am refuzat sa joc cu o echipa, dar am acceptat sa joc cu o alta din Berlin. Am mancat bataie, iar cel care a scris despre acest meci a spus ca totul a fost vadit. I-am spus sa aduca argumente … Nu a fost deloc asa cum au scris ei. Nu stiu cine este acest Tony Vegas. 

Cand le-am spus celor din Polonia ca vreau sa aduc argumente, intr-o conferinta de presa, nu au dorit, decat dupa ce am plecat eu de acolo. Daca a existat acel jucator, trebuia sa-l ia si sa-l constranga pentru a spune mai multe, ca sa poata sa merga pe fir mai departe. Nu au vrut. Sunt nationalisti de felul lor, iar noi suntem niste prosti in ochii lor. A fost o conspiratie 100%. Oricum, suntem peste ei la toate capitolele.

Antrenorul care si-a reziliat contractul cu echipa, a venit si ne facea poze in timp ce jucatorii beau cate o bere. Evident, dupa o saptamana au aparut sicanele.

Cred ca totul a plecat de la niste jucatori care nu faceau fata, nu le conveneau antrenamentele mai drastice. Am gasit un club unde nu exista echipament, nu existau materiale pentru antrenamente, iar la cererea mea au fost aduse. Poate ca si eu gresit, dar a fost o experienta si placuta, dar si neplacuta.

Normal ca o sa ma duc in Germania sa dau explicatii, daca voi fi chemat. Sa vina cu ceva palpabil, scris, video, orice, altfel sa suporte.

La momentul asta, vreau sa ma ocup de Licenta Pro, ca voi avea nevoie. In tara s-au intors si jucatorii romani, pentru ca nu au fost platiti.”, a declarat tehnicianul roman, Laurentiu Tudor, la „Fluier final”.

Comments are closed.