Florentin Pera a câștigat procesul cu CSM Roman. Instanța a hotărât: regulamentele FRH contravin legii!

mie, 12 aprilie 2017

De aproape un an, fostul antrenor al HCM Roman s-a aflat în litigiu cu clubul romașcan, pentru că l-au dat afară, în ciuda faptului că tehnicianul mai avea un an de zile contract cu această entitate sportivă. În urma unui proces, Dosar nr. 6664/30/2016, Instanța din Timișoara i-a dat câștig de cauză lui Pera (foto eClujeanul), urmând ca noul club, CSM Roman, să-i achite contractul antrenorului, de la 01.06.2016, până la 06.04.2017, când s-a pronunțat sentința. La această penalitate, se mai adaugă și daune morale de 20.000 de lei, semn că moldovenii ”se pricep” la afaceri cu contracte și antrenori. Hotărârea este EXECUTORIE! Era mult mai simplu dacă oamenii îi spuneau lui Pera că vor să-i rezilieze contractul, se înțelegeau la o sumă și fiecare își vedea de drum. Acum sunt și cheltuieli de judecată, pentru că Pera a avut doi avocați (pe Eugen Popescu, din Timișoara, și Sorin Dinu, din București) și daune morale, și contractul pe o perioada de 10 luni.

Din păcate, în această afacere deloc profitabilă, pentru clubul romașcan, s-au amestecat și comisiile federale, dar și Consiliul de Administrație, al Federației Române de Handbal. Atât Consiliul de Administrație, cât și Comisia de Disciplină au încălcat legile acestei țări (și nu este pentru prima oară!!!), sanționându-l pe Pera cu șapte etape de suspendare și 2000 de lei amendă, pentru că și-a cerut drepturile și a susținut că este nevinovat. Norocul antrenorului a venit de la Comisia de Apel, care a realizat ridicolul situației și care și-a dat seama că Federația încalcă regulamentele, dacă-l sancționează pe Pera. Sigur, a contat foarte mult că antrenorul a fost reprezentat la Apel de către avocatul Sorin Dinu, care a explicat pe înțelesul tuturor situația tehnicianului.

În Hotărârea Instanței se spune clar: ” Noul club, CSM ROMAN, avea obligatia legala sa preia contractul lui Pera cu HCM Roman, indiferent de prevederile regulamentelor FRH. Prin urmare, Instanta a constatat că REGULAMENTUL FRH CARE PERMITE TRANSMITEREA LOCULUI ÎN LIGA NATIONALĂ DE LA UN CLUB LA ALTUL, FĂRĂ PRELUAREA OBLIGATORIE A SPORTIVILOR, CONTRAVINE DISPOZIȚIILOR LEGALE”!

Domnilor din Consiliul Administrativ, mai clar de atât ce doriți? Nu credeți că este timpul să vă puneți singuri la zid și să vă cereți scuze pentru incompetența voastră? Nu credeți că se impune grabnic DEMISIA în masă și fuga din familia handbalului românesc, căreia i-ați făcut atâta rău?

Florentin Pera ne-a declarat în exclusivitate: ”Instanța mi-a dat dreptate, iar adevărul a ieșit la iveală, semn că Florentin Pera n-a mințit NICIODATĂ! Această victorie este una mai mult de moral, pentru că m-am reabilitat în fața oamenilor care au crezut mereu în mine, în fața handbalistelor de la Roman, a minunaților suporteri care m-au susținut de acolo, din inima Moldovei. Vreau să cred că această hotărâre a Instanței va da curaj tuturor antrenorilor și sportivilor care sunt nedreptîțiți în diferite spețe, să meargă la judecată, să aibă încredere în Justiție.

Am trecut prin multe, mi-aduc aminte că anul trecut trăiam momente controversate – mă bucuram pentru venirea pe lume a băiețelului meu, însă trebuia să mă împart între spital, unde era soția mea, și club, de unde aflasem că m-au dat afară. Vă dați seama, am plecat din oraș, cu bagajele în spate, nedumerit că mi s-a întâmplat așa ceva – nu mă știam vinovat, ba chiar eram mulțumit că prinsesem din nou un loc în cupele europene, îi obișnuisem pe romașcani cu meciurile internaționale. Ceea ce mă necăjește cel mai tare, este faptul că eu am mers la Federație cu problema mea, convins fiind că ei, federalii, mă vor apăra și-i vor obliga pe cei de la Roman să mă plătească. Dar am fost dezamăgit rău”… ne spunea Florentin Pera.

Pentru Federație, mai ales pentru cei care au judecat acest caz… cu capul în nori, această Hotărâre executorie a Instanței poate deveni foarte periculoasă, dacă se continuă cu alt proces de daune morale și materiale – avocații lui Pera pot avea această obțiune. E clar că multe din regulamentele Federației încalcă legile statului, e clar că multe nedreptăți s-au făcut după aceste reguli strâmbe, e clar că și acceptarea în Liga Națională a noului club CSM Roman a fost contrar legii! Dacă este așa, atunci toate rezultatele Romanului trebuie anulate, iar federalii pedepsiți, în frunte cu președintele Federației și secretarul general, cei care împart dreptatea după ureche. Dacă și-ar dori cineva să conteste clubul din Roman, ar avea câștig de cauză, există, iată, precedentul Pera! (Ionel Pană)

P.S. Florentin Pera mai are un proces pe rol, tot cu CSM Roman, care este la Contenciosul Administrativ și care vizează legalitatea actelor de predare și preluare, dintre HCM și CSM Roman. Cu siguranță că și acolo vor fi surprize, care vor viza și Federația Română de Handbal!

Aveți mai jos Cazul Pera, în integralitatea lui, pe care site-ul nostru l-a tratat serios și care a prevăzut finalul fericit pentru Florentin Pera.

http://www.ilfovsport.ro/revolutia-de-la-roman-continua/

http://www.ilfovsport.ro/consiliu-de-administratie-sau-comisie-de-scandal/

http://www.ilfovsport.ro/comisiile-federale-de-handbal-incalca-legile-statului/

http://www.ilfovsport.ro/handbal-cu-mainile-murdare/

http://www.ilfovsport.ro/ultimul-zvon-pera-s-anteles-cu-csm-roman-si-renunta-la-proces/

http://www.ilfovsport.ro/iata-bomba-lui-florentin-pera-antrenorul-reclama-ca-csm-roman-i-a-falsificat-semnatura/

http://www.ilfovsport.ro/menage-a-trois-intre-florentin-pera-csm-roman-si-federatia-de-handbal/

2 de comentarii pentru "Florentin Pera a câștigat procesul cu CSM Roman. Instanța a hotărât: regulamentele FRH contravin legii!"
  1. FRH/ Handbalul- furt national ! spune:

    Felicitari dle Pana . Contributia dv la rezolvarea acestui caz si multe altele este f.f importanta,pt lumea handbalului si a sportului afla adevaruri despre abuzurile acestui individ sinistru si a ciracilor lui din CA al FRH. Dar au fost si cativa ( putini) care mereu NU au fost de acord cu ei ,gen Doru Manea..Inca odata felicitari pentru toate articolele inserate mai sus(7 la numar f.pertinente). Sa vedem reactia micutului (la caracter ) Dedu si “prietenilor” la primul CA de saptamana viitoare,cum este anuntat pe saitul Frh. Dar posibil ca nesimtirea specifica si aroganta marlania, …sa nu produca mre lucru

  2. Dorel spune:

    In sfarsit ! Dar Pera nu trebuie sa se opreasca ! Imaginea lui a fost zdruncinata rau! Suspendarea din jocul cu Galati putea sa-i fie fatala lui si echipei.. Trebuie sa demonstreze ca acelvtabel nu are semnatura lui si a celorlalti. Daca nu cumva e multumit cu banii obtinuti si demonstreaza ca … Vom vedea dle Pana adevarul …?