La Dobroești s-a jucat tot pe ploaie: Longevivii i-au bătut pe Marțieni!

joi, 22 iunie 2017

La sfârșitul săptămânii trecute, în Comuna ilfoveană Dobroești s-a organizat un turneu de Fotbal pe străzi, l-am numit noi, dotat cu Cupa Unirea. Au participat 10 echipe, alcătuite din locuitori ai comunei, care și-au luat și nume de competiție, alese după spiritul și dorința fotbaliștilor de ocazie: Vasile Alecsandri, Marțienii, Țigănie, Dinamo, Longevivii, FC Barcelona, Florilor, Markedanii, Progresului și All Stars.

Și pentru că toată lumea se pricepe la fotbal, în teren au intrat unii mai înalți, alții mai scunzi, cu păr și fără, amatori ceva mai deformați fizic sau în plină formă – a fost mare dorință, uneori chiar și putință, cert este faptul că pentru trei zile cu toții și-au uitat vârsta, alergând pentru sănătatea lor.

Am mai scris despre desfășurarea turneului și v-am anunțat chiar și prima medaliată de sâmbăta trecută, FC Barcelona fotbaliștii și-au luat cupa de bronz bși au fugit de la stadionul sintetic din Florilor, alungați fiind de furtuna iscată instantaneu, fapt care a anulat desfășurarea marii finale.

Meciul a fost reprogramat pentru miercuri seara, iar protagoniste au fost Longevivii și Marțienii. Micuța tribună a stadionului a fost din nou plină, în special cu fotbaliștii care au ratat ultimul act – a fost și primarul comunei, Ștefan Condu, care a și pornit această finală, cu o lovitură spre Longevivii, a avut domnia sa o premoniție.

Fiind cele mai bune grupări din turneu, meciul chiar a fost de un nivel ridicat, cu realizări tehnico-tactice apreciabile. Au câștigat Longevivii, scor 6 – 2, care au dominat întâlnirea de la un capăt la altul și care s-au făcut remarcați, pe tot parcursul competiției, printr-o disciplină tactică riguroasă. De altfel, câțiva din componenții echipei joacă la Liga a V-a, a Clubului Unirea Dobroești. Golurile celor care au cucerit trofeul au fost marcate de Mao, 4, Florin și Costică, ambii cu câte-o reușită.

Din păcate, nici de această dată nu am avut parte de o festivitate de premiere, pentru că ploaia a vizitat din nou stadionul, Cupa Unirii și șampania tradițională distribuindu-se la pachet, în micuțul vestiar. (Ionel Pană)??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

???????????????????????????????

Comments are closed.