Finala Cupei Coca Cola se joacă în Sala Rapid

vin, 24 mai 2013

Sala Rapid din Bucureşti găzduieşte în acest final de săptămînă finala Cupei Coca-Cola, cea mai mare competiţie de fotbal la nivel de liceu.

Echipele de băieţi din Botoşani, Sibiu, Dolj, Bihor, Bucureşti şi Ilfov au ajuns în finala celei mai mari competiţii naţionale de fotbal la nivel de liceu şi joacă sîmbătă şi duminică pentru şansa de a merge într-un cantonament la baza sportivă de pregătire de la Mogoşoaia, unde se vor antrena la fel ca membrii lotului naţional de fotbal.

Tot în acest weekend are loc şi finala pentru echipele de fete din Iaşi,Harghita, Sibiu, Baia Mare, Urziceni şi Ilfov. Pe lîngă cantonamentul de la Mogoşoaia, cele două echipe cîştigătoare în Cupa Coca-Cola şi antrenorii lor vor cîştiga şi cîte o tabletă PC din partea sponsorului principal Vodafone.

Marea finală: duminică

Primele meciuri se joacă de-a lungul întregii zile de sîmbătă, începînd cu ora 08:30, iar duminică au loc cele două meciuri finale ale Cupei: de la ora 10:00 începe meciul decisiv între echipele de fete, iar la ora 13:15 cele două echipe finaliste de băieţi se vor lupta pentru a ajunge campioni în Cupa Coca-Cola.

Tot duminică, spectatorii veniţi să îi încurajeze pe liceeni în drumul lor către victorie vor avea parte de o surpriză în mijlocul zilei, sponsorizată de Vodafone: un concert Skizzo Skillz &Keo, care începe la ora 12:00.

Festivitatea de premiere a celor două echipe cîştigătoare, desemnate campioane naţionale la fotbal în sală în Cupa Coca-Cola, are loc la ora 15:30, în prezenţa lui GicuGrozav, jucător la Petrolul Ploieşti şi la echipa naţională de fotbal a României şi ambasador al competiţiei.

“Le recomand adolescenţilor să nu ezite în a se înscrie în astfel de competiţii, să profite de orice şansă de a face sport şi să fie activi. Salut iniţiativa Coca-Cola de a organiza o competiţie pentru elevii de liceu, pentru că este nevoie de cît mai multe astfel de turnee care să îi încurajeze pe tineri să facă mişcare. Au trecut 4 ani de cînd am terminat liceul, dar cu siguranţă m-aş înscrie în Cupa Coca-Cola daca aş avea ocazia. Îmi este dor de zilele de liceu. Pe atunci jucam din plăcere, în timp ce acum, la echipele de club sau la naţională, pe lîngă plăcerea de a juca, exista şi o anumită presiune. Pînă la urma însă, fotbalul contează şi plăcerea de a-l practica, indiferent la ce nivel”, explică Grozav motivele pentru care liceenii ar trebui să se înscrie în competiţii sportive precum Cupa Coca-Cola.

Cupa Coca-Cola este un program al Sistemului Coca-Cola România, care promovează un stil de viaţă activ şi echilibrat, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Fotbal. Vodafone România este sponsor principal, iar Intersport este partener tehnic.

Cupa Coca-Cola 2013, ajunsă în acest an la a doua ediţie, a însemnat:
• 459 de echipe din 24 de judeţe înscrise la start
• 41 de echipe de fete şi băieţi califi cate în etapa regională au jucat în cele 4 centre regionale de la Piteşti, Iaşi, Tîrgu-Mureş şi Oradea
• 6 echipe de fete şi 6 echipe de băieţi califi cate în fi nala Cupei Coca-Cola
• 2 echipe cîştigătoare
• 458 de meciuri jucate în primele două etape ale competiţiei
• 382 de ore petrecute pe teren

CINE SÎNT FINALIŞTII CUPEI COCA-COLA?

Echipele de băieţi
– Colegiul Economic Octav Onicescu Botoşani
– Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu
– Liceul Tehnologic Auto Dolj
– Colegiul Naţional Octavian Goga Marghita, Bihor
– Colegiul Tehnic de Material Rulant Bucureşti
– Liceul Tehnologic Doamna Chiajna Ilfov

Echipele de fete
– Colegiul Naţional Mihai Eminescu Iaşi
– Colegiul Tehnic Banyai Janos Harghita
– Colegiul Naţional Octavian Goga Sibiu
– Colegiul Tehnic Anghel Saligny Baia Mare
– Colegiul Naţional Grigore Moisil Urziceni
– Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Ilfov

Sursa: Gazeta Sporturilor

Comments are closed.