Fetele de la Zalău s-au rătăcit printre fiorduri…

lun, 08 ianuarie 2018

Adică au pierdut primul meci din Grupa D, a Cupei EHF, scor 23 – 28 (7-15) în fața echipei norvegiene Larvik, în urma unei evoluții modeste, mai ales în prima repriză. Aș putea să spun că handbalistele lui Tadici s-au cam pierdut printre fiorduri, în startul întâlnirii, dar și-au revenit pe parcursul mitanului secund.

Înfrângerea era, oarecum, previzibilă, și s-a văzut că româncele s-au mulțumit doar să apere tabela să n-o ia razna – n-au avut îndrăzneala să viseze mai mult, să încerce mai mult, să joace la o turație mai mare. E drept că nici antrenorul n-a știut să le motiveze, în minutele de pauză, care au fost doar două, nu trei, cum era regulamentar.

Echipa noastră s-a bazat doar pe câteva jucătoare, pentru că banca de rezerve nu le-a susținut pe titulare – tinerele Kelemen, Nichitean și Stângă n-au jucat, Constantinesc este, în continuare, accidentată, Nica a stat pe semicerc doar câteva minute, iar Ciolan și Irimia s-au ferit de poarta adversă și le-a mers, adică n-au înscris nici un gol. Și-au făcut norma Tamaș 6 goluri, Dragut 5, Rob 5, Trif 3, Abed-Kader 2 și Panici 2. Și apropo de Stângă, dacă Tadici a vorbit așa frumos despre ea, considerând că este mai valoroasă decât Crina Pintea, când avea aceeași vârstă, nu înțeleg de ce n-o folosește mai mult, pentru că aici, în meciuri internaționale ar putea să explodeze. Emoțiile dintr-o astfel de partidă îi pot produce ambiții și dorințe de afirmare, dar nu stând pe banca de rezerve.

Gazdele întâlnirii au desemnat-o pe Panici (foto handbalvolei) ca fiind jucătoarea exponențială a Zalăului, însă nu datorită celor două goluri înscrise – au cântărit în balanță jocul ei la coordonare, aproape perfect, mai ales în repriza a doua. Personal mi-a mai plăcut Andrada Trif, dar și Dana Abed-Kader, care s-a apărat perfect, iar pe atac a jucat și pe pivot, și în centru, dar și pe extremă.
Peste doar o săptămână, HC Zalau primește vizita celei mai galonate grupări din Suedia, H 65 Höörs HK, formație care a jucat și finala Challenge Cup, în ediția precedentă. Până atunci, însă, fetele lui Tadici trebuie să mai treacă un test, împotriva handbalistelor de la CSM București, meci contând pentru etapa a 11-a, a Ligii Naționale Feminine.

Ionel Pană

1 comentariu la "Fetele de la Zalău s-au rătăcit printre fiorduri…"
  1. Anonim spune:

    Stai liniztit dle Pana ca Tadici stie ce face, cand sa le arunce in lupta pe cele tinere. Intai sa le consolideze fizic si…tehnic , sunt inca departe, tranzitia nu e usoara. Mai bine de alte echipe care nu le tin nici pe banca pt ca nu cresc tineret? NU te mai lua dupa Pera cel ranchiunos, pe care il ajutase pana in panzele albe…si mai mult chiar. Oricum NU e cu Dedu…