Federația de Handbal a lăsat ziariștii pe-ntuneric!

lun, 26 noiembrie 2018

Trofeul Carpați a fost în organizarea Federației Române de Handbal, gazde care nu s-au achitat de toate sarcinile, așa cum cer și regulamentele, de altfel, cât și statutul de gazdă. Spun asta, pentru că și în prima zi, și în cea de-a doua zi, după terminarea meciurilor, cineva s-a grăbit să stingă luminile în Sala Polivalentă din Capitală (foto de la fața locului), nemailuîndu-i în seamă pe jurnaliștii care încercau să scrie ceva și să transmită știrile calde, către publicațiile lor.

În ultima zi, adică sâmbătă, după premierile de rigoare, ziariștii au alergat în Zona neutră, pentru a lua câteva interviuri tricolorelor și antrenorilor care au condus echipele noastre, la această competiție. În treacăt fie spus, nici festivitatea de premiere nu a fost completă, pentru că ce se anunțase în pauză, că vor fi premiați și foștii campioni mondiali, cu Cristian Gațu în frunte, nu s-a mai întâmplat.

După interviuri, ziariștii s-au întors la locurile lor, să scrie câte ceva și să trimită informațiile în redacții, cu fotografii cu tot. La un moment dat, însă, fără să fie anunțați, luminile în Sala Polivalentă s-au stins, iar scriitorii au fost nevoiți să bâjbâie pe tastele laptopurilor lor, să-și încheie cât mai grabnic transmisiile, ca nu cumva să fie și închiși în Polivalenta Bucureșteană. Două zile la rând, primii care au părăsit sala au fost chiar organizatorii, adică exact angajații Federației, oameni care aveau obligația să rămână ultimii, să aibă grijă de reprezentanții mass-media, ba chiar să le creeze minim de condiții – dar nici prize n-au fost la masa presei, fiecare descurcându-se după cum a putut. Asta este chestie de educație, dacă vreți, pentru că Federația avea obligația să evite astfel de incidente. Dar mai are multe de învățat, chiar foarte multe… Ziariștii în cauză se gândesc la un protest internațional, care să ajungă chiar la Federația Europeană, justificat, după părerea mea!

Ionel Pană

1 comentariu la "Federația de Handbal a lăsat ziariștii pe-ntuneric!"
  1. birou spune:

    Dle Pana…Pe zi ce trece dovediți că sunteti părtinitor si clar cu o tentă răutăcioasă.