FC Clinceni – ACS Berceni 2-1 / Victorie pe linia de sosire

mar, 27 mai 2014

Programat în devans, din cauza alegerilor europene, derbyul ilfovean dintre FC Clinceni şi ACS Berceni a ţinut în suspans puţinii spectatori veniţi vineri dimineaţă pe arena principală din comuna de lângă Bucureşti. Gazdele au reuşit să îşi asigure victoria cu un gol marcat în ultima secvenţă a meciului de către Arman Karamyan, moment în care toată echipa din Berceni s-a prăbuşit efectiv pe teren.

Meciul a avut un ritm alert încă din primele minute, dar primul gol a picat pe o gafă a lui Meilă, care a ieşit aiurea pe centrare, fără să se coordoneze cu Ghinea şi a respins centrarea lui Stancu fix în coechipierul său. Mingea a sărit la Rusu şi atacantul gazdelor a transformat cadoul în gol. Oaspeţii nu au acuzat prea tare şocul, care au ratat trei ocazii înainte de a egala.

Un corner de pe dreapta, la care Venţer a reacţionat târziu, l-a găsit ideal pe Cosmin Sandu, venit din spate şi fundaşul Berceniului a egalat cu un şut plasat, stabilind scorul primei reprize.

Accidentarea lui Venţer, imediat după pauză, l-a adus în teren pe Arman Karamyan, care a schimbat în bine jocul echipei sale. Presiunea la poarta lui Meilă a crescut, dar ocaziile nu au fost îndeajuns de periculoase pentru a aduce golul de 2-1.
A urmat introducerea lui Kone, în locul unui apatic Tătar, lipsit de idei vineri şi micuţul ivorian a adus plusul de care ducea lipsă în ofensivă Clinceniul. Şarjele sare au pus în genunchi echipa adversă, fiecare incursiune a sa stârnind panică.

Rusu este la un pas de a aduce fericirea dar, într-un mod absolut incredibil, nimereşte bara laterală, dintr-o poziţie de unu la unu. Berceniul are o tresărire pe final, la o pătrundere a lui Stan, terminată cu un şut centrare deviat, care aproape cade în poarta lui Bolboaşă.

Când toată lumea aştepta fluierul de final, a venit o acţiune superbă a gazdelor, pornită de la acelaşi Hamed Koné, care a rezistat atacului lui Alexandru Radu, l-a servit pe Stancu, mingea a ajuns la Rusu, iar centrarea acestuia l-a găsit în spatele lui Meilă pe Arman Karamyan. Versatul jucător al Clinceniului nu putea rata din poziţia respectivă, aşa că înscrierea golului a fost o formalitate pentru armean. Reuşita sa a însemnat şi finalul meciului, pentru că imediat după reluare centralul Buşi a pus punct, consemnând victoria Clinceniului. Jucătorii şi stafful Berceniului au rămas înmărmuriţi, nevenindu-le să creadă că au scăpat printre degete un punct de care i-au despărţit doar câteva secunde.

Acesta a fost ultimul duel ilfovean din istoria celor două cluburi, în condiţiile în care Clinceniul se va muta de la vară la Piteşti şi îşi va schimba numele în FC Argeş 1953. Clinceniul rămâne neînvinsă în meciurile cu Berceniul, după trei victorii şi un egal.

FC CLINCENI – ACS BERCENI 2-1
Marcatori: V. Rusu ’17, Arm. Karamyan ’90+3 / C. Sandu ’36

Bolboaşă – St. Stancu, I. Prodan, Viţelaru, Al. David – Venţer (Arm. Karamyan ’47), Olariu, Bg. Pătraşcu (cpt.), I. Roşu (Cr. Puşcaş ’55) – D. Tătar (Kone ’67), V. Rusu
Antrenor: Florin Rădulescu

Meilă – E. Nicu, Ghinea, Fâşie, C. Sandu (C. Mihai ’75) – Al. Radu (cpt.) – Al. Stan, V. Ştefan, R. Tătar (Aldea ’67), Bădăuţă – Bitez (A. Nistor ’83)
Antrenor: Marin Dragnea

Stadion: Comunal – Arena 1 (Clinceni); Spectatori: 250; Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); Asistenţi: Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ); Jucătorul meciului: Hamed Koné

VEZI O AMPLĂ GALERIE FOTO

FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...
FC Clincen...

Comments are closed.