Fanii vâlceni îi cer demisia, lui Florentin Pera!

Dum, 18 octombrie 2020

Da, s-a ajuns la o stare de tensiune aproape insuportabilă, dar Pera, care este un tehnician cu experiență, trebuie să știe că, la orice echipă s-ar afla, doar victoriile îl țin în viață, adică pe banca tehnică, nicidecum rezonanța numelui său. Au fost momente fericite de fiecare dată când a bătut CSM-ul lui Adi Vasile, iar Pera și elevele sale au fost purtați pe brațe.

Din păcate, startul din Champions League nu a fost unul foarte fericit. Eu cred că handbalistele din Zăvoi nu și-au închipuit că în Champions League se joacă la modul cel mai serios și au luat meciurile un pic în glumă. Din această cauză, au pierdut trei meciuri pe care foarte ușor le-ar fi putut câștiga, cu condiția ca pe semicerc să existe angajament, luptă și determinare.
Vâlcea era favorita mea în deplasarea de la Brest Bretagne, și era gata-gata să încurce toate calculele. Iar dacă ar fi produs surpriza, probabil că Vâlcea ar fi fost departe, acum. A făcut o primă repriză curajoasă, terminând la egalitate, după 30 de minute, 12-12, dar in mitanul secund fetele lui Pera s-au stins și n-au mai contat pe tabelă – trio-ul care domină vestiarul vâlcean prin vechime (sunt aici din 2017), Lopez-Fraga-Glibko, n-a fost deloc la înălțimea Ligii Campionilor.

La fel s-a petrecut și în partida a doua, din Europa – Vâlcea a pierdut acasă cu Odense, 21-30, din pricina angoaselor unor handbaliste precum Glibko și Lopez, ambele cu câte zero goluri pe tabelă. Credem că și apărarea a fost extrem de labilă, a primit 30 de goluri fără să dea semne că s-ar putea trezi vreodată.

Și n-a făcut-o nici în al treilea test, la CSKA Moscova, unde a primit tot 30 de goluri, de la Mikhailichenko, 9 goluri, și compania. Vâlcea a reușit doar 20 de puncte, în Piața Roșie, arătând ca o echipă de pluton. Și aproape firesc, dacă ne uităm pe lista marcatoarelor – Fraga zero, Nogaard zero, Aardahl 1, Dăscălete 1, Nikolic 1…

În fine, în ultima partidă din deplasarea de la Gyor, elevele lui Pera au aflat că orice meci are 60 de minute. Și spun asta pentru că Vâlcea a făcut o primă repriză de vis, poate cea mai bună de când a reapărut această grupare. De altfel, și tabela vorbește în favoarea echipei noastre, scor la pauză 17-15 pentru Vâlcea! Am fi dorit ca meciul să se termine aici, să surprindem Europa cu o victorie bombă, la casele de pariuri. Dar n-a fost să fie, pentru că handbalistele noastre au ieșit de la cabine fără nicio armă de luptă – nu tu determinare, nu tu dorință, nu tu angajament de luptă… Iar pentru gazde a fost lesne să ne ajungă și să ne depășească la diferență umilitoare. Am dat și noi 31 de goluri, dar am primit 38, printr-o apărare vraiște de la stânga, la dreapta și invers.

Sunt de părere că a venit timpul ca Pera să dea jos milităria din pod, să lase calmul de la momentele de pauză, să țipe și el ca un bărbat, pentru că acel trio, Fraga-Glibko-Lopez, pare să se fi uzat și este un exemplu rău pentru toate celelalte handbaliste. Relațiile amiabile antrenor-jucător par să nu mai dea roade – chiar dacă sportivului îi intră în cont mii de euro lunar, el nu se mai omoară cu firea pe teren, ca și când totul i se cuvine!

Nu, nu cred că se impune demisia lui Pera, mai ales că urmează meciuri mai ușoare în Liga Campionilor, iar în Liga Florilor nu sunt adversare care să pună probleme, cel puțin 4-5 runde. Victoriile îl vor ține în viață, pe antrenor!

1 comentariu la "Fanii vâlceni îi cer demisia, lui Florentin Pera!"
  1. Papa la mumu spune:

    Stergeti articolul cu Pera ca dezinformati lumea . Si duceti.va la munca ,facetu ceva bun pt tara asta .