F1. Lewis Hamilton, din nou peste Valtteri Bottas!

lun, 26 octombrie 2020

Sigur, la viteze de 200 și 300 km la oră nu pare chiar o joacă între motanul Hamilton și șoarecele Bottas, dar uitându-ne la întâmplările din calificări și deznodământul din cursa oficială, putem spune că Hamilton își cunoaște bine forța lui și a monopostului pe care îl conduce și merge întotdeanua la limita de sus a potențialului marca Mercedes!

Sunt de părere că ceea ce se întâmplă în sesiunile de antrenamente și mai apoi în calificările pentru obținerea locurilor de pe grila de start reflectă educația pilotului, starea lui psihică, pentru cursa cea mare, cantitatea de adrenalină pe care acesta e capabil să o genereze, inteligența și forța cu care e capabil să-și domine adversarii. Iar Hamilton are un stil unic de a aborda aceste teste prealabile, necunoscute nici măcar de colegul său de scuderie, Valtteri Bottas. De altfel, Bottas este principalul său dușman, dacă mă pot exprima așa, și el un pilot de excepție, dar mai puțin șlefuit decât Hamilton, cu un procent mic, foarte mic. Oricum, lupta dintre cei doi seamănă, de fiecare dată, ca un mic episod din Tom și Jerry, unul periculos și de hărțuială permanentă. Sigur, în scenariul filmulețelor de desene animate, Tom pare mai degrabă cel inteligent, dar în cursele de F1, Hamilton este cel care domină bătăliile, și pe circuitele de concurs, cât și în clasamente.

În cea de-a 12-a cursă a sezonului, desfășurată, în premieră absolută, pe un circuit din Portugalia, Autodromo Internacional do Algarve, Portimao, am avut parte de un spectacol grandios, în tot ansamblul lui. În cele trei sesiuni de antrenamente, Valtteri Bottas a fost tot mereu primul, pe când Hamilton s-a afundat și spre coada clasamentului, dar apoi a revenit în preajma colegului de scuderie. Iar în stabilirea oficială a locurilor de pe grila de start, Bottas a stabil un timp excelent, peste tot ceea ce se întâmplase la antrenamente, părând că va fi ziua lui, în Portugalia. Hamilton a tras mai tare de câteva ori, dar n-a reușit să coboare sub timpul lui Bottas, dar nu s-a dat bătut și în ultimult tur oficial Și-a depășit colegul, obținând cel de-al 96-lea pole position din carieră!

Cursa de a doua zi avea să fie una la fel de imprevizibilă, ca și calificările – Hamilton a condus puțin, a apărut de niciunde Carlos Sainz, de la McLaren Renault, pentru ca mai apoi să vină în forță și Bottas. Și când apele păreau să se liniștească, Hamilton găsește timpul și locul potrivit pentru depășirea decisivă, reușind ca până la final să-și păstreze poziția de lider. A câștigat Hamilton, a fost cea de-a 92-a victorie, cu una mai mult decât palmaresul pilotului german Michael Schumacher.

Unul din adversarii de temut al pilotului britanic este și Max Verstappen, din Olanda, care recunoaște că ceea ce face acum Hamilton este istorie. ”Lewis va mai câștiga curse, va depăși o sută de victorii, iar asta mă motivează și pe mine. Vreau să-i calc pe urme, iar vârsta (n.n.are 23 de ani) îmi permite să sper”, a spus Max. Iată clasamentul cursei din Portugalia:
1. Lewis Hamilton, Mercedes, 26p
2. Valtteri Bottas, Mercedes, 18p
3. Max Verstappen, Red Bull Racing Honda, 15p
4. Charles Leclerc, Ferrari, 12p
5. Pierre Gasly, Alphatauri Honda,10p
6. Carlos Sainz, McLaren Renault, 8p
7. Sergio Perez, Racing Point BWT Mercedes, 6p
8. Esteban Ocon, Renault, 4p
9. Daniel Ricciardo, Renault, 2p
10. Sebastian Vettel, Ferrari, 1p
Următoarea cursă va avea loc în acest weekend, 30 octombrie – 01 noiembrie, pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola, din Peninsula Italică.

Niciun comentariu

adauga un comentariu