F1. Lewis Hamilton a câștigat, deja, cursa de mâine, din Belgia!

sâm, 29 august 2020

Pentru mine, campionul mondial de F1 în exercițiu, englezul Lewis Hamilton, este un pilot ”greu de ucis”, dacă este să folosim numele unei pelicule cinematografice în serial. Are tot mereu câte un as în mânecă, se descurcă în orice stuație, chiar și în trei roți, are sânge rece și luptă până la ultima picătură de benzină!

În antrenamentele celei de-a 7-a cursă a sezonului, care urmează să se desfășoare duminică, 30 august, pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia, Hamilton a avut o strategie de mare campion – și-a testat monopostul și a cercetat cu atenția traseul, în primele două sesiuni de antrenament, iar când totul a fost cunoscut, englezul a câștigat ultima cursă de încălzire. A fost prologul din calificări, pe care le-a dominat cu autoritate, obținând de trei ori la rând primul timp, în ciuda eforturilor disperate ale urmăritorilor lui, Valtteri Botas, coechipierul său de la Mercedes, și Max Verstappen, de la Red Bull, și el un ”șofer” valoros, care ar avea un alt viitor la o scuderie mai puternică.

Și spuneam în titlu că acest Mare Premiu din Belgia este ca și câștigat de Hamilton, care se simte excelent pe acest circuit. De altfel, britanicul a obținut, astăzi, cel de-al 6-lea pole-position aici, la Spa-Francorchamps, stabilind și recordul pistei, cu timpul de 1minut și 41:252 de secunde. Și mergem mai departe, pentru că trebuie să spunem că Hamilton are, până acum, 93 de pole-positions în cariera sa, fiind un lider autoritar și din acest punct de vedere.

Sextuplul campion mondial, Lewis Hamilton, are, în acest sezon, patru curse câștigate, din șase posibile, acumulând 132 de puncte. Este urmat adversarul de la Red Bull, Max Verstappen, podiumul fiind completat de colegul său de scuderie Valtteri Bottas, cu 89 de puncte, ultimii doi având și ei câte-o cursă câștigată.

Și dacă toate drumurile duc la Roma, adică toate datele sunt în favoarea englezului, atunci merg pe mâna lui și mâine, în cursa oficială. Ar putea spune cineva că roata se învârte și orice mașină, fie ea și de Formula 1, îți poate juca feste! Poate, dar nu una de la Mercedes și mai ales cea pilotată de Lewis Hamilton!

Comments are closed.