F1. Am spus de ieri că Hamilton va fi primul în Belgia și am avut dreptate!

Dum, 30 august 2020

La ora cursei de astăzi, de pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia, aveam ceva emoții, gândindu-mă că invidiile stârnite de Lewis Hamilton sunt din ce în ce mai greu de acceptat. Mereu el, și cel mai bun timp, și pole position, și victorii, stropite cu șampanie. Dar în calificările de sâmbătă, englezul, de șase ori campion mondial, și-a arătat din nou clasa, obținând cei mai buni timpi pe un tur de pistă. Am văzut cum a mers, cu câtă lejeritate și am pronosticat o victorie și astăzi, în cursa oficială.

Iar britanicul a câștigat pentru a patra oară aici, la Spa, la o diferență confortabilă de urmăritorii săi:
1. Hamilton, Mercedes, 1h24:08,761 minute
2. Valtteri Botas, Mercedes, la 8,448 secunde
3. Max Verstappen, Red Bull, la 15,455 secunde

”M-am chinuit un pic pe final, pentru că pneul din dreapta față începuse să dea semne de oboseală, chiar cu 3 tururi înainte de final. Am început să reduc viteza și să-mi protejez cauciucul, care putea să cedeze – trebuia să ajung în siguranță, dar și să câștig cursa. Și am mai avut probleme la start, ba chiar un coșmar, dacă mă gândesc, la primul viraj m-am trezit cu Botas peste mine, gata să mi-o ia înainte. Am reușit să scap și să intru pe linia dreapta cu ceva viteză, dar mi-a fost tare greu, lupta a fost strânsă. Nu vreau să vorbesc de recorduri, de număr de victorii – am 35 de ani, aproape 36, și mă simt mai bine ca niciodată. Iar asta se datorează întregii scuderii Mercedes, care are o mentalitate sănătoasă, în orice situație”, spunea Hamilton, în interviul de după cursă.
Lewis Hamilton a ajuns la cinci victorii în acest sezon, din 7 curse disputate. Se află pe primul loc în clasamentul piloților, cu 157 de puncte. Este urmat de Verstappen, cu 110 puncte, și Bottas, cu 107 puncte. În clasamentul constructorilor, conduce scuderia Mercedes, cu 264 de puncte, urmată de cea de la Red Bull, cu 158 de puncte, și McLaren, cu doar 68 de puncte.
Urmează două curse în Italia: Marele Premiu Heineken D’Italia, pe Autodromul Nazionale Monza, în perioada 4-6 septembrie; iar o săptămână mai târziu, caravan Campionatului Mondial se mută la Mugello, pentru Gran Premio Della Toscana Ferrari.

Comments are closed.