Exclusiv / Stadionul Coresi, închiriat cu 5.000 de euro lunar celor de la Atletico Madrid

Dum, 03 aprilie 2016

Arena din spatele Casei Scânteii, Coresi, care pe vremuri se numea CPB (Combinatul Poligrafic București) va fi renovată, iar gazonul de iarbă va fi înlocuit cu un teren sintetic, după ce stadionul a fost închiriat celor de la FC Regal Sport, adică Academia de Fotbal Atletico Madrid București.

Prețul lunar al chiriei este de 5.000 de euro, însă deocamdată nu s-au primit avizele de construcție din partea Primăriei pentru noi vestiare moderne și viitorul sediu al clubului. De mai bine de 6 ani, arena este în paragină, iar gazonul este plin de bălării, după ce Regia Autonomă Imprimiera Coresi a decis să pună zăvorul pe bază, care urma să fie vândută. Prețul de pornire a fost de 1,7 milioane de euro fără TVA, însă n-a existat niciun cumpărător, iar din noiembrie 2015 cei de la Regal Sport au bătut palma cu instituția care administrează complexul respectiv.

De-a lungul timpului pe fosta arenă CPB a jucat și echipă de oină, campioană națională de 6 ori, echipă care s-a desființat în 1995. Între 1965-1975, CPB a cîștigat de 10 ori consecutiv Cupa României. De asemenea, a existat și echipă de volei feminin la începutul anilor ’50.

​Clubul Regal Sport a fost înfiinţat în septembrie 2011, cand, în urma unei selecţii la nivelul Bucureştiului, au fost aleşi jucători de fotbal cu vârste între 9 şi 12 ani. Primii 20 de jucători au urmat un stagiu de pregătire şi evaluare la Paris Saint Germain.. În prezent, Regal Sport Club Bucureşti are 110 jucători legitimaţi la următoarele categorii de vârstă: U9, U10, U11, U12, U14 si U15, acestea desfăşurând antrenamente de 3 sau de 4 ori pe săptămână, pe terenul Federaţiei Române de Rugby, aflat lângă Arcul de Triumf. Regal Sport Club București a participat la numeroase competiții internaționale, având rezultate deosebite: Spain Trophy 2012 (Barcelona, Spania), IberCup 2013 (Estoril, Portugalia), Morlaix 2013 și 2014 (Bretania, Franta), Belgrad 2014 (Serbia).​

ISTORIE: Casa Scânteii, construită în locul unui hipodrom

coresi stadionSituată pe un teren ce închide perspectiva Şos. Kiseleff şi care întretaie Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Târgovişte, a fost construită între 1950-1956 după planurile arh. Horia Maicu.

Locul nu a fost ales întâmplător, pe acest teren aflându-se Hipodromul Băneasa, construit în 1905 din ordinul regelui Carol I. Construcţia se situa pe aceeaşi axă cu Arcul de Triumf, unul dintre monumentele cele mai importante ale Bucureştilor. În 1949, Partidul Muncitoresc Român decide ridicarea unui palat care să găzduiască sediul central al „organului” său central, ziarul „Scânteia”. Construcţia s-a făcut prin aşa-zisă subscripţie publică „benevolă”, salariaţilor dându-li-se la salariu tichete nominale în valoare de 20, 30 sau 100 lei, care să justifice lipsa banilor (noul simbol al regimului comunist a apărut pe spatele bancnotelor de 100 lei din 1952).

Zona de galop a hipodromului, cu pista principală, a încetat să mai existe în 1950, la un an după ce s-a luat decizia de construire a „Casei Scânteii”, hipodromul de trap continuându-şi activitatea până în 1960, când a avut loc ultima cursă, ceea ce a mai rămas din el – tribuna, grajdurile – fiind demolate şi mutate la Ploieşti, din vechiul hipodrom păstrându se doar o singură casă, cu arhitectură specifică Sinaiei, care adăposteşte astăzi sediul unei administraţii din cadrul Primăriei.

nazare

de Daniel Nazare

mail: daniel.nazare@ilfovsport.ro

Facebook: Daniel Nazare

7 de comentarii pentru "Exclusiv / Stadionul Coresi, închiriat cu 5.000 de euro lunar celor de la Atletico Madrid"
 1. Ilfovean spune:

  Nu este adevarat ce scrieti. Terenul a fost inchiriat de mihai traistariu, cel care a promovat fotbalul adevarat in bucureati, prin cel mai mare club cu activitate de copii,juniori si minifotbal din capitala,juniorul bucuresti. Juniorul bucuresti are de trei iri mai multi jucatori legitimati decit academia de madrid, apoape de 400. Nu mai cautati sa umflati un club care nu merita.

 2. Ilfovean spune:

  Am vrea sa stim si sursa acestei stiri neadevarate.multumim.

 3. Ginel Lăudatu spune:

  Mihai Traistaru se arde în anus !

 4. Asa e,ai dreptate,mihai traistariu se arde un anus,in anusul tau.

 5. Vrajeala spune:

  N-au astia de la Regal sport bani de asa ceva… E vrajeala pt ca au pierdut multi copii

 6. Steaua spune:

  Prea multa relclama unor maidanezi, astia se plimba dintr-o parte in alta… Se desfiinteaza in curand pt ca s-au saturat oamenii de vrajelile lor.

 7. FANICA spune:

  hipodromul bucuresti a existat in locul unde este expozitia nationala pentru a arata realizarile economiei nationale facute de limba de lemn a comunistilor. iar casa scanteii a fost construita insasi de muncitorii care ulterior au devenit si tipografi calificati la locul de munca.pe terenul alaturat hipodromului.