EXCLUSIV / Paul Terteleac confirmă tentativa de blat: “Fâşie a venit de duminică şi ne-a spus!”

joi, 19 mai 2016

Scandalul de miercuri de la Berceni nu a fost un simplu foc de paie sau o intimidare a adevrsarului, aşa cum anunţau oaspeţii de la Rapid Suceava. Preşedintele clubului ilfovean, Paul Terteleac, a povestit în exclusivitate cum a decurs întreaga tentativă de mituire a jucătorilor de la ACS Berceni.

“Noi am aflat încă de duminică seara, adică la scurt timp după ce pierdusem la Buzău. Ionuţ Fâşie a venit direct la mine, cu antrenorul Răzvan Rotaru, eram 6 inşi la club, să ne spună că a fost contactat de o persoană din anturajul echipei Rapid Suceava. I s-a propus să se dea la o parte pentru o sumă de bani, dar omul de pe lângă Suceava l-a mai anunţat că vor contacta mai mulţi jucători. A dat dovadă de un caracter cum rar vezi în fotbal, mă refer la Fâşie. Am ajuns la CCA şi la FRF şi am solicitat un supervizor pentru acest joc, pe lângă observatorul de joc, am dat declaraţii, am spus tot, tot. Nu mai merge aşa, nu mai suntem în anii de tristă amintire din fotbal, când se mergea pe blat. Trebuie să scăpăm de puroiul din fotbal. Noi intrăm în al 9-lea an de plătit taxe, impozite şi de fotbal curat. Fără nicio şmecherie, fără niciun litigiu, nici nu ştiu dacă există club mai curat decât ACS Berceni. Şi aşa vom rămâne”, a declarat Paul Terteleac, care este din prima zi în clubul ilfovean.

În cele din urmă, ACS Berceni a câştigat meciul de miercuri, scor 3-1, iar Fâşie, cel care i-a denunţat pe cei de la Suceava, a jucat atacant şi a marcat golul de 3-0. Paul Terteleac susţine că ancheta va continua şi speră ca Federaţia Română de Fotbal să îi pedepsească pe vinovaţi.

“Eu nu vreau să facem pe justiţiarii, ci să existe corectitudine. Să fie prinse persoanele care se ocupă cu asemenea mizerii. Nu se mai poate aşa. Peste tot auzi doar de aranjamente la pariuri, de tentative de blătuire a jucătorilor, apoi ne mirăm de ce nu îşi revine fotbalul românesc. Noi sperăm să rămânem în Liga a II-a, avem un meci foarte greu, sâmbătă, la Baloteşti, iar dacă nu pierdem, avem şanse de 80% să ne considerăm salvaţi. va fi foarte greu, dar cu 4 puncte în ultimele două meciuri suntem salvaţi 100%. Să nu uităm că noi luăm 3 puncte la masa verde în ultima etapă, după ce Ceahlăul a fost exclusă. Sper ca Federaţia să găsească vinovaţii şi să-i pedepsească”, a mai spus Terteleac.

ACS Berceni are 24 de puncte în acest moment şi ocupă locul 3 din play-out, care asigură prezenţa într-un baraj de menţinere în Liga a II-a. Sâmbătă, la Baloteşti, se joacă derby-ul Ilfovului, de care pe care, între CS Baloteşti şi ACS Berceni. Cu un punct, ACS Berceni este aproape scăpată, cu condiţia să câştige meciul cu Bucovina Pojorâta, iar în cazul unui eşec, Baloteştiul devine principala favorită la salvarea de la retrogradare.

Comments are closed.