EXCLUSIV / ULTIMĂ ORĂ: Voluntariul este salvată de la retrogradare printr-o decizie a FRF

joi, 06 iunie 2013

UPDATE - FC Voluntari a reușit să se salveze de la retrogradare, după ce Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a sancționat astăzi cu scăderea de 9 puncte a echipelor CS Ștefănești, CS Afumați, Viitorul Domnești, CS Vișina Noua și CS Tunari. În aceste condiții, echipele retrogradate sunt: FCM Alexandria, Concordia Chiajna II, CS Tunari și Viitorul Domnești!

FC Voluntari a încheiat campionatul pe locul 7 și va evolua și în sezonul următor în Liga a III-a. Iată și motivarea FRF:

„În baza articolului 34 litera b, din ROAF, se sancţionează cu scăderea de 9 puncte următoarele echipe: CS Ştefăneşti, CS Afumaţi, Viitorul Domneşti, CS Vişina Nouă şi CS Tunari. În baza articolului 83, raportat la articolul 36 punctul 1, litera d, din Regulamentul Disciplinar se sancţionează cu penalitate de 5000 de lei echipele Progresul Cernica şi Inter Clinceni.”, se arată în hotărârea Comisie de Disciplină a FRF.


O informaţie de ultimă oră dă ca sigură sancţionarea Vişinei cu nouă puncte. Aceeaşi sancţiune ar fi primit şi atât Caracal cât şi Alexandria. În schimb, Tunari, Afumaţi, Ştefăneşti, Cernica şi Domneşti au fost penalizate cu câte 3 puncte. Clinceni, Chiajna, Berceni, Baloteşti şi Voluntari rămân cu acelaşi număr de puncte.
Informaţia nu este confirmată oficial de către FRF sau Comisia de Competiţii
VOM REVENI CU AMĂNUNTE


Miercuri la sediul Federaţiei Române de Fotbal s-a discutat cazul FC Voluntari – Vişina Nouă, declanşat de memoriul grupării ilfovene pe tema echipelor de juniori mici prevăzute de ROAF, conform articolului 34, pct. 3.1 pe care îl vedeţi mai jos.

ROAF, Articolul 34 / 3.1 Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligaţii:

b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D şi E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a.

Gruparea din Vişina Nouă nu are cele trei echipe pe numele ei, oltenii susţinând că au un parteneriat cu CSŞ Corabia, care i-ar reprezenta în campionatele de juniori judeţene C, D şi E

Au intrat în horă şi alte echipe ilfovene din serie

Şedinţa disputată de la ora 14 a adus multe dureri de cap, asta pentru că şi Vişina Nouă a răspuns atacului celor de la FC Voluntari cu contestaţii similare împotriva echipelor Inter Clinceni, Viitorul Domneşti, Progresul Cernica şi, evident, FC Voluntari. Toate aceste echipe au trebuit să se prezinte la federaţie şi să demonstreze că au cele trei echipe prevăzute de regulament. O informaţie încă neconfirmată susţine că şi Afumaţiul şi Ştefăneştiul ar fi intrat în horă, dar şi Caracalul. În cazul Afumaţiului este vorba de lipsa echipei de juniori E, aşa cum se poate vedea şi pe siteul AJF Ilfov, în timp ce la Ştefăneşti se pune problema juniorilor C.

Lucrurile par să ia o turnură gravă şi în celelalte serii, acolo unde avem deja scandalul dintre Gloria Buzău şi Viitorul Axintele, cu implicaţii serioase la promovare, în condiţiile în care ialomiţenii nu au nicio echipă de juniori la judeţ, invocând inexistenţa campionatelor de profil la AJF Ialomiţa. Ultimele intrate în horă sunt Dunărea Călăraşi şi Viitorul Chirnogi şi lista pare a se lungi de la o zi la alta. În aceste condiţii, FRF se află în faţa unei situaţii critice, urmând a lua o decizie în acest sens în cursul zilei de joi.

Voluntariul speră că îşi va obţine dreptatea indiferent de cine va cădea ca victimă colaterală şi va rămâne în Liga a III-a după penalizarea celor vinovaţi.

Vom reveni cu noi amănunte.

 

27 de comentarii pentru "EXCLUSIV / ULTIMĂ ORĂ: Voluntariul este salvată de la retrogradare printr-o decizie a FRF"
 1. Anonim 5 spune:

  Zdrente

 2. Lica spune:

  Cei mai tari manageri ii are FC Voluntari, oameni ce stapanesc perfect regulamentele.Comisiile FRF-ului vor da azi sanctiuni drastice.

  Acelasi FRF ce a promovat fara ca echipele sa-si fi castigat pe plan sportiv si pe blatista seriei.

  Bomba va exploda pe 15 iunie.

 3. Anonim 4 spune:

  Carpe

 4. M. S. spune:

  Visina , Caracal si Alexandia au pierdut 9 puncte
  Restul cate 3
  Clinceni, Chiajna, Berceni ,Balotesti si Voluntari raman cu acelasi nr de puncte .

 5. a spune:

  cum sa piarda doar echipele din olt……doamne ce hoti sunt astia de la noi ..incredibil ..

 6. Lica spune:

  OFICIAL ! Voluntari ramane in liga 3.

  Urmeaza schimbari importante.

  • ;) spune:

   lica sa ai sugi p..a acelui presedinte care a lucrat la tipografie si tu si mata

 7. suporter liga III spune:

  Ma bucur ca se mai aplica si regulamentele in Romania, dar trebuiau si la inceputul competitiei. Daca nu sunt intrunite toate conditiile nu mai lasa echipa sa joace sau depuncteaz-o imediat si numai apar speculatii,barfe,etc
  Promovati copii si juniorii,numai asa vom avea un viitor bun!

 8. Lica spune:

  Cand participi la o competitie trebuie sa stapanesti regulamentele de participare impuse.

  ROAF, Articolul 34 / 3.1 Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligaţii:

  b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D şi E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a.

  Asa se intampla cand presedintii de cluburi sunt vice-primari, fosti muncitori necalificati in tipografii, frati ai primarului, prieteni ai primarului, someri fara pregatire pusi pe interventii politice sau suporteri nepregatiti.

 9. virgil spune:

  FELICITARI CONDUCERII FC VOLUNTARI , IN SPECIAL D-LUI DAN LEASA !!!!!!

 10. Radu spune:

  Hotarari nedrepte ;
  1 Stefanesti,Afumati , Domnesti si Tunari care au cate 2 echipe pierd 9 puncte
  2 Visina nu are nici o echipa si pierde tot 9 puncte .
  3 Cernica are doar doua echipe si joaca cu Clinceni la Bucuresti si scapa cu 5.000lei amenda
  4 Voluntari care joaca tot la Bucuresti nu pateste nimic .
  Felicitari pentru comisie ,la mai mare !

  • Andrei spune:

   Frate voluntari are grupe de juniorii la toate categoriile !

  • el spune:

   fratioare, cernica are 3 echipe si credema ca a demonstrat comisiei si celor care o acuzau ca nu au avut dreptate, acuzatiile au fost nefondate la adresa Cernicai, legat de amenda , da, au luat 5.000 lei dar ptr ca au fost inscrisi la Bucuresti si Clinceniul la fel, nu mai vorbiti daca nu aveti habar.

 11. Radu spune:

  Bravo Voluntari ! Sunteti cei mai tari .

 12. Talpa spune:

  Cernica are intradevar decat doua echipe de juniori dar are si una de fotbal in sala .Daca era penalizata cu 9 puncte si chiar cu 3 tot nu scapa de retrogradare pentru ca trecea pe locul 9 are acumulate doar 16 puncte cu primele clasate .Jucarie frumoasa facuta de comisie .Domnesti se duce la DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD !

 13. Nicu spune:

  Decizie foarte corecta .

 14. Lica spune:

  In aceste conditii cred ca Voluntariul incheie campionatul pe locul 6.

 15. Mircea Leasa spune:

  Bravo tata ! Impreuna cu adevaratii oameni care se implica la FC Voluntari le-ati aratat ce inseamna implicare la echipa si dorinta la olteni (tarani) !

 16. Varu spune:

  „În baza articolului 34 litera b, din ROAF, se sancţionează cu scăderea de 9 puncte următoarele echipe: CS Ştefăneşti, CS Afumaţi, Viitorul Domneşti, CS Vişina Nouă şi CS Tunari. În baza articolului 83, raportat la articolul 36 punctul 1, litera d, din Regulamentul Disciplinar se sancţionează cu penalitate de 5000 de lei echipele Progresul Cernica şi Inter Clinceni.”

 17. suporter spune:

  Cei de la Visina nu contesta? Acum le convine verdictul ca au scapat!!!!!!!!!!!!!
  Dar daca in campionatul viitor fac la fel,retrogradeaza,pe mana lor! Dati sansa copiilor sa faca ceva,sunt la sate copii talentati,investiti si in ei! Va place numai publicitate dar fara sacrificii!

 18. pfffffffffff spune:

  niste drente astia de la Voluntari impreuna cu federatia care sunt mana in mana penalizeaza echipe care au muncit pe teren

 19. Vir spune:

  Bravo Mircicã !!!!

 20. Virgil spune:

  Mircicã , tatal tau mi-a facut de ziua mea o mare bucurie !!!

 21. suporter spune:

  Voluntari echipa tare de tot .Comisia putea sa le dea si lor o amenda de 5.000 ca oricum nu le plateste nimeni dar dadea cu putin praf in ochii celor care citesc AICI .Cu astfel de deciziii frf nu face decat sa incurajeze echipele sa nu inscrie grupe de juniori .

  Virgil
  La multi abi !

 22. Nelu Goia spune:

  S-a facut dreptate ! Era si pacat sa retrogradeze,echipa asta din retur chiar a jucat fotbal ! r Insa trebuie facut ceva urgent ca echipa sa joace pe terenul de la Politie unde ii este locul si unde vor fi mult mai multi suporteri !

  • pfffffffffff spune:

   la ce meciri te ai uitat tu nelu ? ce fotbal a jucat echipa asta k nu au batut pe nimeni tot ce au castigat a fost blat niste rasuri pacat de conditiile care sunt la acest club

   • Nelu Goia spune:

    asa e conditiile sunt peste nivelul echipei dar usor ,usor va creste si echipa ai sa vezi dar ma repet trebuie sa jucam pe terenul de la Politie pentru a avea mereu un stadion plin