EXCLUSIV / Lucian Ion și Hristu Chiacu au semnat cu Chiajna! Și Marian Cristescu a ajuns la Concordia

mar, 16 iunie 2015

Cei mai buni fotbaliști de la CS Balotești, internaționalul Lucian Ion și mijlocașul ofensiv Hristu Chiacu au semnat marți seara cu Concordia Chiajna.

Atât Lucian Ion cât și Hristu Chiacu erau ofertați de mai multe grupări din Liga I, dar în cele din urmă cea mai convingătoare ofertă a fost Chiajna. Amândoi au semnat astăzi, Lucian Ion s-a înțeles pentru următorii 3 ani cu Concordia, iar Chiacu pe un an cu drept de prelungire pe încă unul.

Lucian Ion era dorit și de nou-promovata ACS Poli Timișoara, dar susține că a ales și pentru a fi mai aproape de părinții săi: “Da, este adevărat că am semnat cu Chiajna. Am făcut ce am crezut mai bine pentru mine, deși mă dorea insistent și Timișoara. Mă bucur că voi fi aproape de părinții mei, de familie, dar mai ales că fac pasul la Liga I. E o bucurie mare pentru mine și sper să ajung titular în lotul Chiajnei”.

În vârstă de doar 21 de ani, Lucian Ion a jucat ultima dată la CS Balotești, echipă cu care a reușit și promovarea în Liga a II-a. A fost remarcat rapid de scouterii echipei naționale, în noiembrie 2014, pe când Mihai Teja a organizat un trail între două selecționate, cu fotbaliștii din Ligile I și II. Echipa din Liga a II-a s-a impus la acea vreme cu 5-0, iar Lucian Ion a deschis și scorul, în minutul 9. Are deja 2 meciuri jucate la România U 21, cu Islanda și cu Cipru.

Lucian Ion a debutat în 2011, la doar 17 ani, la CS Otopeni, a jucat în 7 partide oficiale, după care a ajuns la Balotești în sezonul 2012-2013. În ultimul număr al revistei IlfovSport am prezentat povestea tânărului jucător.

chiacuDacă Lucian Ion este un tânăr care așteaptă să se remarce la Liga I, Hristu Chiacu nu mai are nevoie de nicio prezentare. În plus, Chiacu nu e pentru prima dată când joacă la Chiajna, el a făcut parte din lotul echipei din 2012, fiind împrumutat de la Dinamo. Acum, oficialii Chiajnei au hotărât să-l transfere pe golgheterul Baloteștiului în sezonul trecut.

Fotbalistul de 28 de ani a jucat prima dată la Unirea Urziceni, în 2003, iar apoi a evoluat la foarte multe grupări, cum ar fi: Electromagnetica, FC Național, Wisla Cracovia, Dinamo București, Dacia Mioveni, CS Otopeni, Astra Ploiești, Poli Timișoara, Khazar Lankoran, Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari și CS Balotești.

Un alt jucător transferat tot azi de ilfoveni este mijlocașul lui Dinamo, Marian Cristescu. În vârstă de 29 de ani, acesta a primit o foaie prin care are dreptul să plece la orice echipă din Liga I, iar în această seară a semnat pe un an cu Concordia Chiajna.

1 comentariu la "EXCLUSIV / Lucian Ion și Hristu Chiacu au semnat cu Chiajna! Și Marian Cristescu a ajuns la Concordia"
  1. balo spune:

    Felicitari Luci si Hristu!!!