Elijah Seymour a fost impresionat de Ghencea. „O bijuterie de stadion!”

joi, 05 noiembrie 2020

Unul dintre cei exotici jucători străini care evoluează în România este internaţionalul din Insulele Cayman Elijah Seymour

Venit în România cu ajutorul impresarului Augustin Goian, care îl reprezintă în continuare, Elijah Seymour a făcut cunostinţă, deocamdată, doar cu Liga a III-a din ţara noastră. Jucătorul de bandă stângă care împlineşte, astăzi, 22 de ani, a debutat, în România, la FC Voluntari 2 pentru a continua, apoi, la SC Popeşti Leordeni înainte de a ajunge la actuala sa echipă, CS Tunari. Seymour are şi paşaport englez şi are documente de rezidenţă pentru următorii cinci ani în România.

Egal preţios în Ghencea

CS Tunari a furnizat surpriza etapei trecute în C4 prin remiza albă obţinută în disputa din deplasare cu liderul clasamentului, CSA Steaua. La rezultatul bun obţinut de formaţia antrenată de Ştefan Odoroabă şi-a adus bine aportul şi Saymour aflat pe gazon 70 de minute. „Când am ajuns în Ghencea am văzut arena modernă abia construită şi am crezut că vom juca pe acel stadion. Este, cu adevărat, o bijuterie comparabilă cu marile stadioane europene”, a punctat, după meciul cu CSA Steaua, Elijah Seymour.

Sterling de Tunari

Mijlocaşul care împlineşte astăzi 22 de ani s-a acomodat perfect cu antrenorii de la CS Tunari, Ştefan Odoroabă şi Alin Ilin, precum şi cu colegii de echipă. „Îmi place la Tunari. Am posibilitatea de a juca şi de a creşte în valoare. Tocmai acesta este şi scopul meu, să fac paşi mici, dar clari, către ligile superioare din România”, a punctat mijlocaşul care îl are ca idol pe Raheem Sterling, celebrul jucător de la Manchester City.

Convocat cu regularitate la echipele naţionale din Insulele Cayman

Elijah Seymour va pleca acasă, în Cayman, imediat după ultima etapă din acest sezon de Liga a III-a. Cum în această perioadă este greu de găsit un loc la avion, cursele fiind foarte rare, mijlocaşul de la CS Tunari şi-a procurat, din timp, biletul pentru a ajunge, după aproape un an, din nou lângă familie. Elijah Cayman a fost un obişnuit al convocărilor la echipele naţionale U15, U17, şi U 20 ale Caymanului figurând, des, şi pe lista marcatorilor. El este aşteptat, acum, să se alăture echipei naţionale de seniori care face parte dintr-o grupă puternică, cu Canada, Aruba, Surinam şi Bermuda la calificările pentru Cupa Mondială din 2022. După vacanţa de iarnă Seymour va reveni la Tunari pentru a începe alături de colegii de echipă pregătirile legate de returul campionatului din Liga a III-a cu gândul, clar, de a face paşi importanţi pe calea creionării unei cariere notabile. Calităţi, are, cu siguranţă!

Niciun comentariu

adauga un comentariu