După doi ani de stat în parcare, Fernando Alonso revine în F1, la Renault!

mie, 14 octombrie 2020

Nici n-a plecat în prima cursă, că spaniolul a-nceput, deja, să spună povești, pe pista de concurs! Știam că se întoarce, am văzut și fotografii cu el și managerul scuderiei franceze, Cyril Abiteboul, semn că aceștia au bătut palma.

Mai mult, în aceste zile, Alonso a făcut un test drive pe pista din Barcelona, o reîntoarcere filmată, pentru că pilotul spaniol vrea să fie pregătit ca la carte, când va concura în sezonul viitor. La cei 39 de ani ai săi, Alonso va pune mari probleme tuturor adversarilor săi, mai ales eternului său rival, Lewis Hamilton.

Și pentru că am amintit de cariera lui Alonso, în Formula 1, să spunem că ea a-nceput în 2003, la Renault, adus de Flavio Briatore. Alonso a devenit cel mai tânăr pilot din Marele Circ, care a plecat și din pole position. Peste doi ani și-a trecut în cont și primul titlu mondial, la 24 de ani, devenind și cel mai tânăr pilot campion mondial. Aproape că nu l-a luat nimeni în seamă, considerându-se că laurii au fost o întâmplare. Dar Alonso începe sezonul din 2006 hotărât să arate ce poate cu adevărat – după numai trei curse luase, deja, un avans consistent, apoi au urmat alte patru curse victorioase și toți îl considerau virtual campion, pentru a doua oară. Dar a urmat un recul de șapte înfrângeri, prilej pentru noul său rival, germanul Michael Schumacher, să recupereze distanța și chiar să-i amenințe titlul. Dar Schumacher abandonează în MP al Japoniei, iar Alonso își vede eforturile încununate.

Și destinul lui Fernando se schimbă de la un sezon, la altul, iar asta nu-i face bine.Ba mai mult, îl întâlnește și pe Lewis Hamilton, care îi este, mai întâi, partener de scuderie, la McLaren, ceea ce nu-i convine, și începe să colinde prin F1, reușind să mai câștige câte-o cursă, din când în când. În 2018 s-a retras din F1, pentru ca numai peste doi ani să revină la prima dragoste. Anticipăm o luptă cu scântei, în sezonul viitor, mai ales că, repet, Lewis Hamilton este rivalul care i-a cam pus bețe-n roate spaniolului.

Niciun comentariu

adauga un comentariu