Dunărea Călărași s-a înecat la mal – vor mai juca, în Ligă, handbaliștii lui Armanu?

joi, 20 august 2020

După ce a durat aproape un an, litigiul dintre Dunărea Călărași și fostul său jucător Pejovic Zarko, din Muntenegru, a ajuns la punctul final. Instanțele sportive, din cadrul Federației Române de Handbal, au făcut tot posibilul ca diferendul să se rezolve pe cale amiabilă, adică handbalistul să-și primească restanțele financiare, poate chiar și eșalonat, dacă părțile se înțeleg.

Din păcate, clubul de la Dunăre n-a fost deschis la dialog, nici cu sportivul, nici cu comisiile federale – în 2019, octombrie sau noiembrie, Pejovic a primit o decizie favorabilă din partea Comisiei de Memorii, 451/2019, hotărâre care a fost atacată la Apel de către clubul din Călărași. Și, cum era normal, sportivului i s-a dat dreptate și de data aceasta. Dar Dunărea n-a vrut să pună în aplicare nicio măsură, intrând pe mâna Comisiei de Disciplină, care a primit următoarele sancțiuni:

– 5000 de lei amendă
– Ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pe o perioadă de un an
– Scăderea unui punct la fiecare 10 zile, până la executarea integrală a hotărârii

Prin urmare, nici bine n-a început campionatul și echipa pregătită de Gabriel Armanu își face debutul cu minus un punct, la fiecare 10 zile. Dacă lucrurile nu se îndreaptă, eu cred că finanțatorii grupării handbalistice de la Dunăre vor pune punct activității, pentru că nu poți să joci degeaba, nu poți să faci cheltuieli imense, pentru că vor fi, fără să ai aspirații, fără să se adune ceva la zestrea de puncte din clasament, fără să te gândești la play-off, dacă va mai fi, la un trofeu și chiar la cupe europene. Pentru că tehnicianul Gabi Armanu, după cum îl cunosc eu, are aceste ambiții!

Sigur, se zvonește că, în paralel cu judecata federală, Dunărea Călărași l-a dat în judecată pe sportiv, în Instanța Civilă, având ceva motive să nu-i plătească restanțele financiare. Starea de pandemie a făcut ca procesele să fie suspendate, o vreme, și nu știm cand se vor relua. Cert este că Dunărea a primit pedepse aspre, dar meritate, din partea comisiilor federale, și nu știm dacă viitoarea Hotărâre Judecătorească, când va exista ea, va compensa toate pierderile echipei din Călărași. Cert este faptul că Dunărea s-a înecat la mal și nu știm dacă handbaliștii lui Armanu vor mai juca în Liga Mare!

Comments are closed.