Dunărea Brăila, bătută măr la Craiova! CSM Roman în regretă pe Florentin Pera…

vin, 12 mai 2017

În sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin, sorții au decis ca ocupanta locului doi, și vicecampioana națională, HC Dunărea Brăila, să întâlnească SCM Craiova, chiar pe semicercul oltean. Partida a fost abordată cu toată seriozitatea doar din partea gazdelor, care își doresc, probabil, o finală cu CSM București, recent medaliată cu bronz în Ligii Campionilor.

Învingătoarele, 28 – 18! pentru Craiova, au mers la turație maximă, înscriind câte nouă goluri prin Zamfir și Nikolic, secondate de Ardean, cu șase reușite, ultima având o evoluție din ce în ce mai încântătoare. Au mai completat tabela Băbeanu, de două ori, Trifunovic și Apipie, ambele câte o reușită.

De partea cealaltă, Buceschi a înscris de două ori, în minutele 5 și 43, Pârvuț o singură dată, în minutul 19, Tătar, tot o sigură reușită, în minutul 24, ca și Perianu, minutul 33, și Tiron, minutul 40. Cele mai eficace au fost Czeczi, cu cinci goluri, Zamfirescu , patru, și Axinte trei. Ultimul gol al oaspetelor l-a marcat Zamfirescu, în minutul 48, după care brăilencele au intrat în vacanța de vară!

CSM Roman a rămas în afara Europei…

La Slobozia s-a înregistrat încă o surpriză, în Cupa României – Unirea din localitate a învins CSM Roman, 27-26, anulând orice șansă a moldovencelor de a mai prinde vreo cupă europeană. De altfel, un deznodământ așteptat, dacă ne gândim că n-a fost liniște la echipă în acest sezon, început în vara lui 2016. Atunci, după trei ani de participare în competițiile continentale, cu Florentin Pera pe banca tehnică, fostul HCM s-a transformat în CSM, lăsândul pe antrenor pe dinafară! Au adus un macedonean, care n-a rezistat decât câteva meciuri, după care a fost înlocuit cu Gheorghe Covaciu. Dar pentru că noul tehnician n-a bătut la Cluj, unde ajunsese Pera, a fost demis și el, echipa rămânând pe mâinile secundului, până la finalul acestui sezon. Din pricina rezultatelor proaste, CSM Roman s-a clasat doar pe locul cinci, în afara locurilor de cupă europeană. Singura șansă de a mai prinde vreo cupă continentală era varianta Cupei României, dar după o primă victorie la divizionara Minaur Baia Mare, CSM Roman a luat bătaie de la o grupare, Unirea Slobozia, care va juca în barajul pentru menținerea în prima ligă. După această înfrângere, suporterii romașcani îl regretă pe Florentin Pera, un antrenor cu care Romanul a deschis porțile handbalului european. (Ionel Pană)

3 de comentarii pentru "Dunărea Brăila, bătută măr la Craiova! CSM Roman în regretă pe Florentin Pera…"
  1. Doru spune:

    Numai voi il regretati pe raposatul Pera .…

  2. Dorel spune:

    Pera este trecutul indepartat . Nu incercati sa il mai resuscitati ca valoarea lui este doar bugete mari cu jucatoare mari ,precum la Roman! La Cluj este ciuca batailor rusinoase ! Amin!!!!!

  3. Rad spune:

    Hai sa o lasam moarta cu Pera. Vedeti cate echipe a antrenat si inca nu are 40 de ani!? Un mic mercenar roman. Cu ce rezultate? Ceva la Roman,dar cu ce jucatoare si costuri?