Doar prostii respecta regulamentul in Romania…

mar, 20 iunie 2017

Ne tot intrebam cum a ajuns Vointa Crevedia 2 sa fie campiona judeteana in Ilfov?
La ora aceasta intrebarea este retorica, desigur…

Dar poate ne lamureste si pe noi AJF Ilfov, organizatie ce pastoreste fotbalul ilfovean si organizatie ce si-a asumat obligativitatea respectarii ROAF al FR Fotbal, acolo unde membra este.

Ultima varianta a Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) ne explica inca de la inceputul sau urmatorul lucru:

Art 1, al. 2 ROAF
Asociatiile sportive si cluburile sportive au dreptul sa se afilieze si sa participe in competitii numai la asociatia judeteana de fotbal din judetul in care isi au sediul social, cu exceptia situatiilor prevazute de art. 34 alin. 6 din prezentul regulament.

Deci…exista si exceptii.

Trecand in revista articolul cu pricina aflam si exceptiile:

Art. 34, alin. 6
Structurile sportive se pot afilia numai la asociatia judeteana de fotbal pe teritoriul careia isi au sediul pot participa numai in competitiile de seniori si de juniori organizate de respectiva AJF.
Prin exceptie, echipele de juniori apartinand unui club afiliat la asociatia judeteana de fotbal competenta teritorial pot participa la competitiile organizate de o alta asociatie judeteana de fotbal, cu respectarea urmatoarelor conditii:
a) AJF la care se afla afiliat clubul in cauza nu organizeaza competitii la categoria de juniori respectiva;
b) exista in acest sens acordul ambelor asociatii judetene, cea la care clubul este afiliat si cea la care clubul doreste sa participe in competitii.

Exista asa dar o exceptie, insa aceasta exceptie face referire numai la echipele de juniori.

Concluzia este simpla
Vointa Crevedia 2, echipa cu sediu social in judetul Dambovita, nu are dreptul de participare in campionatul judetean organizat de AJF Ilfov.

Asadar, intrebarea fireasca este – Cum poate sa fie declarata Campioana judeteana o echipa care nu are drept de participare in campionatul respectiv?

Raspunsul este simplu – AJF Ilfov a declarat Vointa Crevedia 2 drept Campioana judeteana prin incalcarea flagranta a Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF).

Intr-un fotbal romanesc unde Campioana Nationala se stabileste la TAS asemenea lucruri par normale.

Pesimistii din afara Romaniei vor spune – “Asa ceva nu se poate!”
Optimistii din Romania vor replica – “Ba se poate!”

17 de comentarii pentru "Doar prostii respecta regulamentul in Romania…"
 1. Vasile spune:

  Joaca tusea cu junghiul. Adversara nu e afiliată la AMFB și rezultatele, implicit clasamentul, din Liga 4 București nu sunt omologate. Așa cum Crevedia e campioană în Ilfov, așa e și Progresul Spartac campioană în București. Neregulamentar și ilegal. Deci, se poate

 2. crevedia 2 spune:

  gata fratilor ati descoperit voi apa calda, cum a iesit Crevedia campioana jud Ilfov, simplu. au castigat toate meciurile pe teren . de asta nu vorbeste nimeni

 3. boss spune:

  ÎN 2015 CÂND A VENIT LA ILFOV, VOINȚA CREVEDIA A VENIT CU HÂRTIE CA POT JUCA LA ILFOV DE LA AJF DÂMBOVIȚA. AU FOST APROBAȚI ÎN CASUNAREA GENERALA A AJF ILFOV AȘA CA VA DAȚI CU PĂREREA DEGEABA. CREVEDIA E CAMPIOANA PE TEREN A AJF ILFOV.

 4. Florin spune:

  Crevedia 2 poate sa aduca 7 mii de hartii de la Dambovita.
  daca citesti ce scrie mai sus in ROAF o sa vezi ca poti aduce hartie numai pentru …..JUNIORI!
  AG a ajf ilfov poate sa voteze ce isi doreste insa s-a incalcat regulamentul, asta e ideea
  Pricepi matale BOSS?

 5. Anonim spune:

  Afara cu conducerea ajf ilfov sau facut de ris in toata lumea niste spagari

 6. anonim spune:

  Crevedia 2, fiind echipa a doua, nu au avut lista celor 15 jucatori care pot evolua de la prima echipa.

  Avand in vedere ca multi au jucat pentru prima echipa… ramane de vazut cu ce echipa se va prezenta Crevedia 2 la meciul retur… daca acesta se va mai disputa.

 7. . spune:

  Lasati-i frate sa joace fotbal si sa promoveze cine e mai buna si cine vrea pana la urma. Dupa va intrebati de ce dispar echipe..

 8. Dragomiresti spune:

  Sa vedeți Cum se vinde un meci de niște fotbaliști cu pretenții uni se dau loviti iar alți anunță în ziua meciului ca nu vin au treaba o sa vedeți Cum spartac va promova

  • Ionut spune:

   Dragomiresti si care este problema ta daca o sa promoveze progresul spartac ? Iti este frica sa mai joci inca un an cu echipa din alt judet inscrisa la tine in judet ?

 9. Dragomiresti spune:

  Nu dar de voi sunteți niște curve de pe centura

 10. Nini spune:

  A venit.DNA la AMF Bucresti au si ghila .Birourole …
  CEI DE LA AJF ILFOV PRRGATITIVA DOSARUL CU BANI FURATI PE VREMEA LU OPREA IN CARE SINT IMPLICATI MULTI DIN CEI CARE SINT LA AJF ACUM CARE AU FACUT CE A ZIS OPREA FARA SA.TINA CONT DE LEGE SI REGULAMENTE . PREGATITOVA SA JUSTIFICATI .SUTELE DE MILIOANE DECONT BONURI DE BENZINA DE LA OPREA .SI..VARUL SAU BLAGOIE DECONT LUNAR ..ION STUCA DECNTA LUNAR BENZINA PE MASINA PERSONALA DAR SI ABONAMENT E PE MIJLOACELE DE TRANSTPORT..IN COMUN . ERA MORMAL BANI ERAU. LA EL FARA A AVEA O EVDENTA CLARA FARA REGISTRU .DE CASA CU INTRARI SI IESIRI .???? .CE AFACUT.COMISIA DE CENZPRI ??????

  NU VORBIM DE CONTABIL CARE ERA DE LA.FIRMA LU OPREA SI DI N BANI . AJ F SE PLATEA CHIRIE LA BORPIL LUI. PREGATITIVA CA VINE URAGANU A AJUNS LA CORNETU NU PE TEREN CI LA TRIBUNAL . ETA TIMPUL SA VADA TOT JUDETUL ( ECHIPELE ).SI PRIMARIILE UMDE SAU DUS BANI LOR …

 11. Ionut spune:

  Deaia fotbalul romanesc a ajuns unde a ajuns.. dispar echipele de traditie si apar echipe din toate satele si comunele care nici nu au stadion …

 12. Dragomiresti spune:

  Au luat bani doar cei care au fost foști vanzatori în liga 1 unora li sa plătit și bilete de vacanta bilete de avion niște curve eu vam spus și spuneați ca sunt nebun dar vam demonstrat ca acești ziși fotbaliști au stat capra pentru bani rușine sa va fie vati batut joc de o localitate și de niște oameni care au crezut în voi rușine vanzatorilor

 13. Adi spune:

  Așa zisul mare fotbalist vali Negru a spus ca este accidentat iar duminica a jucat pe giulesti cu alta javra vali badoi și toate bune iar zuluf care pentru 1000 de euro sa prostituat nu a participat de loc la baraj ba era plecat ba era cu soția la treaba rușine javrelor