Din suspendat pentru trei luni, arbitrul Adrian Georgesc a fost premiatul lunii!

lun, 19 iunie 2017

Doar la Federația Română de Handbal se poate întâmpla așa ceva – cu 10 zile în urmă, cuplul de fluierași din Constanța Georgescu/Moldoveanu erau suspendați pe termen de trei luni, începând cu data de 09.06.2017, pentru că la meciul dintre Dinamo și CSM București au aplicat greșit regulamentele de joc. Conform Comisiei de Disciplină, această aplicare greșită, adică au permis unei echipe să joace în efectiv complet, chiar dacă unul dintre ei era eliminat, ”a influențat în mod negativ jocul, dar n-a influențat câștigătoarea jocului, conf. Art. 69.2 litera f, cu aplicarea art. 1.3 din Regulamentul CCD”, am încheiat citatul. Scuzați exprimarea, știu că este ambiguă, este, dacă vreți, ”din puțul gândirii filozofice” al membrilor acestei Comisii, care nu o dată au judecat superficial cazurile avute pe masă. Și nu vreau să trec așa rapid peste modul de lucru al celor de la Disciplină, pentru că vreau să spun că ei au mod simplu de a judeca – cine strigă mai tare, ăla are dreptate, iar dacă sunt recomandări de mai sus, atunci se merge pe principiul ”dacă-i ordin, cu plăcere”. Această gândire retrogradă au avut-o și cei din Consiliul de Administrație, care nu au aprobat rejucarea meciului – cine se aseamănă, se adună…

Așadar, Georgescu și colegul lui, Moldoveanu, au făcut praf meciul, fiind suspendați trei luni. Având, însă remușcări și considerând că domnul profesor Georgescu n-ar fi meritat un asemenea afront, Federația a decis să-l trimită doar pe el în Croația, la Campionatul European feminin de Beach handball Under 17. Las la o parte faptul că am ocupat un ”strălucitor” loc 7, dar mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi avut o suspendare de șase luni, oare l-ar fi făcut secretar general (că tot se apropie alegerile și trebuie făcute schimbări)? În Subcomisia de Beach Handball mai erau alte 11 persoane care ar fi putut face această deplasare, de ce tocmai un suspendat să fie răsplătit, la doar 10 zile distanță, cu o astfel de misiune? (Ionel Pană)

7 de comentarii pentru "Din suspendat pentru trei luni, arbitrul Adrian Georgesc a fost premiatul lunii!"
 1. Horatiu BELU spune:

  Stimate Domn Pana!
  Vad ca bateti campii. Nu arbitrii au facut praf jocul CSM Bucuresti – Dinamo. Chiar nu stiu de unde draku scoateti asemenea prostii (poate din puta gandirii). Ei au gresit intr-o singura situatie in ceea ce priveste aplicarea regulamentului. Dar constat ca degeaba incercam sa explicam aceste greseli chibitilor (inclusiv ziaristilor) ca nu acestisa nu pricep, chiar daca le desenam.
  In ceea ce priveste suspendarea arbitrilor (Georgescu/Moldoveanu) personal cred ca decizia este exagerata, dar suspendarea nu are nicio legatura cu performanta antrenorului Georgescu (acelas cu arbitrul Georgescu, pentru necunoscatori), care este OK. Handbalul pe nisip (plaja) este un sport nou, olimpic la viitoarea olimpiada, si, datorita unei mentaliatti invechite, in Romania, nu se prea practica. Locul 7 este un loc bun pentru incepatori (mai ales ca am invins Ucraina, o participanta cu mult mai importante realizari in acest sport decat noi) si putem spera, ca pe viitor, sa avem rezultate mai bune.
  In rest, domnule „pana” s-auzim numai de bine, iar lupta dumneavoastra cu FRH, nu ne intereseaza pe noi.

 2. Radu spune:

  Un articol la subiect despre gravele probleme din arbitrajul romanesc. Multe interese, observatori foarte slabi, arbitrii care nu cunosc regulamentul, etc. Presedintele Dedu ar trebui sa faca o cutatenie generala printre trepăduşii de pe la arbitraj, suntem la pamant cu cateva mici exceptii: Din/Dinu si Stark/Stefan.
  Iar acest tovarăş BELU CHELU MIELU ar trebui să îşi vadă de bătrânețea lui, nu ştiu ce mai vrea la cei peste 70 de ani pe care-i are!

  • Horatiu BELU spune:

   Raducule, cred ca esti un prost si nu stii sa socotesti, ar trebui sa aduni varsta ta cu cei 12 ani, adica atat cat aveam eu cand am trecut prima data pe la mama dumneavoastra!. Si sa stii ca ai aflat varsta mea!

 3. Alex spune:

  De ce el?pt ca merita.de ce?aveai tu pe cineva acolo care consideri camerista sa mearga ?de asta articolul asta de cacat ca tine?

 4. antrenor spune:

  Corect articolul chiar daca paznicul de serviciu de la frh ,latra la …stele.

 5. Horatiu BELU spune:

  Antrenorul plm, esti si tu un alt anonim care vrei sa-l musti de cur pe Georgescu. Tu ai zero performanta, esti un zero barat, te ascunzi in anonimitate si mesteci un kkt. Sa stii un lucru: daca ti zici ca eu latru la stele, ma-ta latra din lipsa de catei!