Danemarca – România 2-2 / Răpuşi de Sorensen şi Urs Meier

Dum, 06 ianuarie 2013

Pe Parken-ul danez, generaţia post-aur a României a avut un moment de cotitură, un moment care putea schimba ultimii 10 ani de zile în fotbalul internaţional din istoria noastră, dar am fost blocaţi de două nume: Sorensen şi Urs Meier.

După ce suferisem la Oslo nişte decizii mai mult decât bizare, România s-a dus la Copenhaga cu sabia deasupra capului. Cu melodia „I Want It All” de la Queen pe fundal, tricolorii au pornit furtunos, dar şutul lui Stoican a fost parat de portarul lui Aston Villa, Thomas Sorensen. Coşmarul a început în minutul 33, Ebbe Sand cade în careu aiurea, iar Urs Meier, arbitrul care a avut curajul să ne ofere acel penalty de aur de la Charleroi în anul 2000, când Ganea ne-a trimis în sferturile Campionatului European, dictează penalty pentru Danemarca. Tomasson transformă, iar Danemarca avea 1-0.

După pauză, tricolorii lui Iordănescu au jucat din orgoliu, Mutu egalând după o preluare suspectă, apoi în minutul 72, Pancu trimite fabulos, Sorensen fiind executat cu sânge rece.

A urmat haosul, Romania a avut ocazii incredibile prin Mutu de două ori, Cernat, Bratu de două ori şi Stoican, dar Sorensen a făcut meciul carierei. A urmat dezastrul, România fiind egalată în al 8-lea minut de prelungire, Martin Laursen, fundaşul lui Milan egalând şi trimiţând Danemarca direct la Euro 2004, în timp ce Norvegia a ajuns la baraj, dar a fost executată de Spania.

Vezi rezumatul meciului:


Comments are closed.