Dana Abed-Kader, un nume pentru Europa!

Dum, 12 noiembrie 2017

După locul trei în Campionatul Național, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a revenit în Europa, după câțiva ani de absență, încercând să refacă drumul marilor succese. Și, așa cum a făcut-o în toată cariera lui, antrenorul a promovat, și de data aceasta, mai multe tinere handbaliste, nume de care, cu siguranță, vom auzi mulți ani de-acum înainte. Și ne referim la Andreea Stângă, la Raluca Ioana Kelemen, la Diana Nichitean și la Alexandra Georgiana Bojan, fete de 19 ani, cât și la Dana Abed-Kader, de 21 de ani.

În Turul 3 de calificare, din cadrul Cupei EHF, în care HC Zalău a obținut o victorie prețioasă în Austria, pe terenul celor de la Hypo Niederoserreich, tinerele de care am vorbit ceva mai sus au contribuit decisiv la importantul succes – Stângă a înscris un gol, goalkeeper-ul Kelemen a punctat și ea, de la mare distanță, în poarta goală a gazdelor, iar Dana Abed-Kader a marcat de cinci ori, și de pe pivot, și de pe extremă, și de pe postul de inter.

Să ne oprim, pentru o clipă, la Abed-Kader, pentru că este o handbalistă obișnuită, încă din primii ani de pregătire, cu marile performanțe. A-nceput sportul la CSȘ 2, la vârsta de 12 ani, însă avea să se împlinească, din toate punctele de vedere, la ACS Școala 181, sub bagheta antrenorului Maximilian Gavrilă. Dar până să treacă la Școala lui Gavrilă, Dana a prins medalia de bronz la Junioare III și cu primul club care a format-o. La 181, titlurile naționale au venit pe bandă rulantă – are cinci medalii de aur, atât la Junioare I, cât și la Junioare II. Anul de vârf al junioarei Abed-Kader a fost 2014, sezon în care a cucerit titlurile de campioană națională, cu ACS 181, și la Junioare I, și la Junioare II. Mai mult, în aceeași vară, Dana a devenit și campioană mondială la junioare, atrăgând atenția antrenorilor din prima ligă.

O cunosc personal pe Dana Abed-Kader, de pe vremea când nu-i lipsea aurul de la gât, și știu cât este de serioasă în pregătiri, câtă pasiune pune în munca sa. Este o handbalistă polivalentă, pentru că la Școala 181 trebuia să joace când la coordonare, când pe pivot, ba chiar și pe extremă, în funcție de nevoile echipei. Este puternică fizic, aproape ca soldatul rus, peste care poate să treacă și tancul, după care se ridică, se scutură de praf și merge mai departe. Am văzut-o jucând și când era accidentată grav la o mână – a făcut toate eforturile să-și ascundă durerea, însă a considerat că trebuie să-și ajute coechipierele. Dana Abed-Kader poate cuceri Europa, dacă antrenorul Gheorghe Tadici o susține!

Ionel Pană
ab1 ab3

1 comentariu la "Dana Abed-Kader, un nume pentru Europa!"
  1. Anonim spune:

    bravo dana, felicitari !!!!