D`ale carnavalului – programarea a fost modificată și apoi reprogramată!

joi, 14 septembrie 2017

PANFLET. Continuă ”minunile” din handbalul românesc, nici nu ne așteptam la altceva, ba chiar eram nerăbdători să aflăm de ce mai sunt în stare conducătorii sportului cu mingia mică. Și să începem cu o situație ilară, produsă de Comisia de Competiții: Televiziunea Româna a impus Federaţiei (ăsta este termenul adevărat!) ca meciul dintre Rapid și HC Zalău să se dispute vineri, 15 septembrie, de la ora 16:30. În această dimineață, stupoare!, pe site-ul oficial al Federației de Handbal a apărut modificarea, urmând ca partida dintre Rapid și Zalău să se joace sâmbătă, 16.09., de la ora 11:00.

Se pare că antrenorul Gheorghe Tadici a fost extrem de iritat de această schimbare, mai ales că tehnicianul cumpărase bilete de avion pentru întreaga echipă, urmând să sosească în Capitală joi, 14.09, pe la orele 21:00. Credem că au urmat câteva telefoane, mai mulți nervi, din care ardeleanul a ieșit învingător, pentru că reprogramarea a fost reprogramată pentru vineri, la ora 16:30.

Am întrebat câteva persoane din cadrul federației ce s-a întâmplat – unul mi-a spus că nu știe, iar altul mi-a dat un răspuns evaziv, dând vina pe impunerile televiziunilor, pe contractele făcute de Federație cu acestea, care permit un fel de dictatură a celor ce transmit imagini de la meciuri. Situația este destul de gravă, dacă ne gândim că vine iarna, vor fi drumuri destul de grele, iar dacă Bistrița, ca exemplu, va veni să joace la București, la ora 18:00, cu CSM-ul, nu știu dacă va mai putea pleca pe drum în jurul orei 21:00, după dușul de rigoare și masa de seară. Echipa vizitatoare va fi nevoită să mai stea o noapte la hotel, după ce a venit cu o seară înainte, cheltuielile fiind destul de încărcate.

Not Found!

Suntem în plin campionat, în aceste zile urmând să se dispute cea de-a treia etapă din ligile naționale. Din păcate, oricine ar vrea să consulte Regulamentul de Funcționare și Organizare al Federației Române de Handbal nu o poate face, pentru că pe pagina respectivă apare așa:

Not Found
The requested URL /frh/pdf/regulamente/REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL F.R.H..pdf was not found on this server.

Vă reamintesc că acesta este Regulamentul în care un punct de la Art 9.1, acela cu preluării unei echipe, a fost taxat de Justiția română, ca fiind un articol ce contravine legii! Și asta s-a petrecut în procesul pe care antrenorul Florentin Pera l-a avut cu CSM Roman sau HCM Roman, nu știm exact cum să numim clubul, și în care Federația, prin acest punct din Regulament, a permis legalizarea acțiunii celor din Roman. Nu mai reluăm subiectul, pentru că am scris clar și concis, despre acest caz, dar Federația n-a ținut cont și a mers mai departe, cu această încălcare de regulament.

Ionel Pană

Comments are closed.