Cupa României de Ilfov. ARD Snagov, printre primele patru echipe din județ!

joi, 02 decembrie 2021

Fotbaliștii de la ARD Snagov s-au bucurat de două ori, cu o zi în urmă – mai întâi de toate au sărbătorit și ei, ca tot românul, Ziua de 1 Decembrie, la care s-a mai adăugat și victoria în fața Pescărușului din Grădiștea, chiar pe terenul acestuia, success ce le-a deschis drumul către semifinalele Cupei României, faza județeană.

A fost un meci greu, pentru că Pescărușii, echipă din Liga 5, veneau după două victorii în această competiție, obținute în fața unor team-uri din Liga 4. Mai mult, s-a jucat pe terenul propriu al celor de la Grădiștea, un atu în plus, dacă ne gândim la susținătorii care au făcut mult zgomot în tribune. Rechinii din Snagov erau avertizați de toate acestea și și-au luat toate măsurile de siguranță, mai ales că grupul de snagoveni fotbaliști, unul care are media de vârstă de 17 ani, ar fi putut să trateze mai ușor pericolele ce-I așteptau. N-a fost așa, pentru că jucătorii lui Ardeleanu vin după o serie de meciuri de excepție, fiind neînvinsă de 9 meciuri – 6 în campionat și 3 în Cupa României.

Chiar din primele contre, snagovenii au trecut pe langa a schimba tabela, de 3 ori in 10 minute, prin Alexe, Socol si Olariu. Pescarusii au avut și ei o mare oportunitate de a înscrie, dar capitanul oaspeților, Ardeleanu, s-a opus deschiderii scorului, scoțând mingea de pe linia portii. Și cum ratările se răzbună, o lege nescrisă în fotbal, ARD-ul marchează în minutul 15, cand Olariu este lansat in adancime, driblează și portarul și înscrie în poarta goală. Oaspeții pun presiune pe jucătorii gazdă, atitudine ce dă și roade – în minutul 30, Turcu a executat foarte bine un corner, iar unul din fundasii grădisteni înscrie în propia poartă, 2-0 pentru rechini, scor cu care se încheie primul mitan.

In cea de-a doua parte, gazdele au echilibrat jocul, ba chiar reduc din diferență, printr-un penalty care mai degrabă n-a fost! Golul marcat de pescarusi aprinde jocul, însa cei care înscriu sunt rechinii, care fac 3-1, prin capitanul lor Ardeleanu. Până la final, ambele adversare mai înscriu de câte două ori, spre bucuria celor din tribune. Ultima reușită, cea a oaspeților, este o adevărată bijuterie de mare atacant – Alex Grădinaru îl vede pe portarul advers ieșind prea mult și încearcă un lob de la peste 45 de metri, o execuție tehnică perfectă, care pecetluiește scorul final, 5 – 3 pentru ARD Snagov.

Am putea spune că Rechinii au frânt aripile Pescărușului, echipă de Liga 5 care merită toate laudele, pentru parcursul de până acum. În privința snagovenilor, iată-i printre primele patru grupări din Cupa României de Ilfov și putem spune că tinerețea lor, ambiția și tenacitatea cu care se exprimă pe teren, toate acestea le dau dreptul să spere la finală și, de ce nu, chiar la câștigarea dreptului de a juca la nivelul următor.

Alte rezultate din sferturile de finală:
– AS Speranța Săbăreni – CS Glina 6 – 2
– ACS Dârvari – CS Brănești 1 – 3
– AS Pescărușul Grădiștea – AS Școala de Fotbal ARD Snagov 3 – 5
– CSL Ștefăneștii de Jos – AS Voința 2018 Crevedia, se joacă joi, de la ora 18:00

Niciun comentariu

adauga un comentariu