“Cu Șumudică pe bancă sau cu Șumudică în tribune, Chiajna nu retrogradează!”

sâm, 28 februarie 2015

Concordia Chiajna a defilat vineri seara cu Oțelul Galați, 3-0, obținând cea mai categorică victorie din acest an. În ultimele 12 partide disputate de Chiajna, cu Marius Șumudică pe bancă, echipa din Ilfov nu a pierdut decât o singură dată, cu Steaua, la limită, scor 0-1, în noiembrie 2014. De atunci, Concordia este neînvinsă. Antrenorul Marius Șumudică a fost extaziat aseară, după meci, la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii Fluier Final. Șumi s-a felicitat pentru schimbările inspirate, în prima etapă a returului, când l-a introdus la Gourgiu pe Wellington, care a marcat de două ori, dar și aseară, când Dina și Purece au marcat golurile victoriei, la puțin timp după ce au intrat.

”Pot să zic că am fost inspirat. A fost o inspirație de moment. Mă bucură lucrul acesta. Am făcut o schimbare la o lovitură de colț și atunci e un timp de respiro pentru echipa adversă. Ei au pierdut marcajul și asa a venit primul gol. Un meci câștigat categoric de noi, din toate punctele de vedere. Am câștigat fără drept de apel. E o victorie mare, obținută cu trudă pe teren. Am văzut secvențele și am avut cel puțin o lovitură de pedeapsă neacordată. A fost una la Wellington, în prima repriză, și una la Boldrin, în repriza a doua. M-am obișnuit… Respect arbitrii… Sunt foarte supărat că i-a dat un cartonaș galben lui Wellington, foarte ușor, și nu va juca etapa viitoare, la U Cluj. Mă așteptam să apară ceva probleme înainte de jocul ăsta cu U Cluj și, mai ales, pentru că noi avem un proces la TAS, cu această echipă și nu a venit soluția, în cazul jucătorului Marius Martac. De 7-8 luni ne judecăm cu această echipa U Cluj pe care o respect pentru publicul pe care îl are și pentru stadionul impunător de acolo. Mi-aduc aminte și sunt foarte afectat de meciul din tur, când domnul Radu Petrescu a greșit flagrant într-o situație, când ne-a anulat un gol valabil. Am avut și un penalty. Nu s-a întâmplat nimic atunci și am pierdut cu 2-0. Am pierdut doi jucători, pe Maftei și pe Wellington, exact cei doi care erau la limita cartonașuluui. Am luat patru puncte în ultimele două etape. Dăm continuitate prestației bune din meciul de la Astra”, a declarat Șumudică.

“Mă cam pricep”

Acesta a continuat pe un ton optimist cu privire la viitorul echipei sale, bazându-se pe forma excelentă a Chiajnei din ultimele 12 etape: “Când fac schimbări inspirate, nu că mă laud, dar mă cam pricep. Echipa este foarte bine pregătită din punct de vedere mental și fizic. Și am arătat asta și cu Oțelul. Sunt foarte bucuros că jucătorii răspund bine. Am o echipă senzațională, pe care o respect și băieții sunt minunați. Le mulțumesc. Mai avem mult de muncă și, dacă vom juca la fel, sunt sigur că nu vom retrograda. Această echipă nu va retrograda, pentru că joacă fotbal. În ultimele 12 meciuri am pierdut un singur meci, cel cu Steaua. Au fost opt rezultate de egalitate și trei victorii. Mai avem multe lucruri de pus la punct. Am adus 3-4 jucători noi, ușor intră în acest angrenaj. Sunt jucătorii pe care i-am dorit, iar acest lot este format de la A la Z de mine. Noi avem puncte aduse de afară. Am câștigat la Iași, am făcut egal la Petrolul. Cu siguranță, Concordia va mai aduce puncte de afară. Urmează un meci la U Cluj. Nu vreau să fac calcule, sunt trei puncte puse în joc. Avem o revanșă de luat pentru modul în care am pierdut în tur și sperăm să luăm cel puțin un punct. Se joacă mult mai crispat pentru că retrogradează șase echipe. Nu e ușor, joci cu sabia deasupra capului. Noi am câștigat și avem 21 de puncte, iar Galatiul are 12 puncte. E greu sp ne mai ajungă Galațiul. Chiajna mi se pare echipa cea mai puternică și mai unită pe care am antrenat-o. E o echipă care acceptă atunci când o cert și acceptă și glumele mele. Suntem o familie. Cu Șumudică pe bancă sau cu Șumudică în tribună, Chiajna nu va retrograda. Chiajna are jucători cu caracter și cu calitate”, a declarat Șumudică, la ”Fluier final”.

Portarul de la Chelsea, Ma Kalambay, cascadorul de serviciu, în ochii lui Șumudică

Ma Kalambay a avut o prestație jalnică aseară

Ma Kalambay a avut o prestație jalnică aseară

Antrenorul Concordiei a spus câteva cuvinte și despre portarul Oțelului, Ma Kalambay, autorul unei prestații submediocre: ”Eu am avut doi antrenori marcanți în viață. Mircea Lucescu și încă un antrenor pe care l-am avut la Maritimo, lucrează cu Mourinho acum, și spuneau ei asta. Cu tot respectul pentru jucătorii de culoare, ei nu sunt concentrați în toate momentele. Sunt momente în care sunt lipsiți de responsabilitate. Asta s-a întâmplat și azi cu acest portar, era foarte relaxat în unele momente”.

2 de comentarii pentru "“Cu Șumudică pe bancă sau cu Șumudică în tribune, Chiajna nu retrogradează!”"
  1. x-men spune:

    Domnule Sumudica, dar de introducerea lui Matache in poarta de nu spuneti nimic? Asta nu a fost inspiratie? Pe el nu il laudati? Pt ca el va castigat jocul….

  2. Anonim spune:

    Matache!!!!!!!!!!!!! si-a dat corner singur!!!!!!!!!!!! cel mai penibil corner din campionat!!!! Bine ca a mancat rahat de mic de nu erau sa dea gol galatenii.