CSM Slatina a mai făcut ”o victimă”, în Liga Florilor!

sâm, 03 martie 2018

Cu puțin timp în urmă, la Slatina am consemnat încă o mare surpriză, în Liga Florilor – CSM-ul din localitate a bătut și Dunărea Brăila, scor 17-16, după ce la pauză oaspetele conduceau cu 10-7. Este al doilea rezultat de excepție al elevelor antrenoarei Victorina Bora, care, cu doar trei zile în urmă, băteau și Vâlcea, scor 20-16, tot pe teren propriu, și-l determinau pe tehnicianul din Zăvoi, Relu Roșca, să-i pună pe masă președintelui Berbecaru DEMISIA!

N-am căutat-o pe Victorina, să-mi vorbească despre meci, pentru că, așa cum o știu eu, nu s-ar fi lăudat prea tare, poate chiar deloc. Și nici pe supăratul antrenor al Brăilei, Florentin Pera, nu l-am sunat, pentru că, probabil, ar fi spus că nici el nu înțelege ce s-a întâmplat, mai ales în repriza a doua, când elevele sale au fost de nerecunoscut.

Am vorbit, totuși, cu observatorul meciului, piteșteanul Gheorghe Bejinariu, care mi-a făcut o radiografie scurtă a întâlnirii, fără să intre prea mult în detalii tehnice. ”A fost o partidă tensionată, iar asta a dus la multe greșeli din partea ambelor adversare. Brăila a mers bine în primele 30 de minute și credeam că va câștiga confortabil, mai ales că gazdele se întreceau în ratări, chiar și de la 7 metri. Slatina a terminat primul mitan în inferioritate, prin eliminarea lui Ostase, care a ținut câteva secunde și din a doua repriză. Nici bine nu expirase eliminarea slătinencei, că arbitri au mai dicat o altă eliminare, de data aceasta în direcția Adinei Cârligeanu – dar chiar și-așa, Slatina a marcat două goluri, iar Brăila niciunul! Oaspetele au jucat cu două măsuri, aș spune, pentru că în a doua parte au fost minute bune în care nu a marcat (n.n.între minutele 35-44 și 51-60!), permițându-le gazdelor să egaleze și chiar să ia conducerea. Campioana ratărilor a fost Diana Munteanu, fostă Druțu, care a risipit multe ocazii, unele cât roata carului. La 16-16, Dziana Ilyna a avut victoria Brăilei în mână, dar aruncarea ei n-a intrat în poartă, în schimb a marcat Slatina, care a beneficiat de o aruncare de la 7 metri, contestată vehement de către antrenorul Florentin Pera, în urma unui fault făcut de oaspete, chiar în ultimele secunde de joc – a marcat Ștefania Lazăr și Slatina a obținut o victorie în extremis, însă perfect meritată”, ne spunea observatorul din Pitești.

Cu cele șase puncte acumulate în doar patru zile, oltencele lui Bora au urcat până pe locul 10, fiind acum în afara locurilor retrogradabile, chiar și în afara pozițiilor care duc la baraj. Sigur, mai sunt câteva meciuri de jucat, iar Slatina trebuie să rămână concentrată și să muncească la fel de mult, dacă vrea ca și sezonul viitor să-și măsoare forțele cu adversare din prima ligă – vorba observatorului Bejinariu, ”Au trudit mult, au alergat în toate părțile, ca niște furnicuțe”…

Ionel Pană

2 de comentarii pentru "CSM Slatina a mai făcut ”o victimă”, în Liga Florilor!"
  1. cristian61 spune:

    Handbalul feminin a ajuns la nivelul balturilor de la fotbal, slatina si dedu stiu mai bine !

    • D'oh spune:

      Comentariul tau e la nivelul celor de la fotbal. Acum poti sa te intorci la spart seminte.