CSM București este sufocat de datorii!

sâm, 21 noiembrie 2020

Este un moment extrem de critic, pentru clubul bucureștean – sunt datorii la furnizorii de gaze, lumină, apă, la proprietarul sediului unde se află clubul, la angajați, la sportivi, cât și la pârâții sau reclamanții care și-au câștigat drepturile în Instanțele judecătorești, aflați în contradictoriu cu CSM București. Și la acest capitol sunt nenumărate persoane care-și așteaptă datoriile financiare, iar clubul nu le poate onora, din lipsă de lichidități. Dacă creditorii s-ar adresa executorilor judecătorești, cum probabil se va și întâmpla, atunci vom asista la împărțirea bunurilor clubului, către cei care stau la masa credală – unul va lua 2-3 calculatoare, altul va lua două dulapuri, ba chiar și o masa mai strâmbă, oricum va fi ceva hilar să vezi ditamai clubul că nu mai are în interior niciun scaun sau birou.

Până atunci, însă, să spunem că Justiția a dat câștig de cauză unui alt baschetbalist, aflat în conflict cu CSM București. Și vorbim de Hotărârea 8354/10.11.2020, prin care clubul Primăriei Capitalei este obligat să-i plătească lui Jakov Stojanovic salariul de 8000 de euro, plus dobânda calculată din martie 2019, apoi chiria locuinței unde a stat sportivul, de 2900 lei și cheltuielile de judecată în valoare de 1940 lei. Până acum, din grupul de baschetbaliști și-au mai câștigat drepturile în instanță Randal Falker, Marius Runkauskas, Dragan Zekovic, cât și antrenorul Jukka Toijala. Nu ne propunem să face o adunare a sumelor datorate, dar sunt sigur că sunt sute de mii de euro, pe care CSM București trebuie să-i plătească.

Sigur, cine nu știe povestea poate să întrebe de unde atâtea datorii, că CSM București nici nu are echipă de baschet! Nu are, mai bine zis nu mai are, dar a avut cândva – a fost o colaborare între CSM și Steaua, în niște condiții total dezavantajoase, pentru clubul primăriei, principalul vinovat al aceste colaborări fiind fostul primar al Bucureștiului, Sorin Opresc, un hoț dovedit, care a trecut și pe la Beciul Domnesc vreme de patru ani. Parteneriatul cu Steaua a fost unul total in dezavantajul celor de la Primăria Capitalei – a spus-o și fostul director de atunci, Constantin Căliman, a demonstrat-o și jurista clubului, Carmen Halaicu, iar Directorul sportive, Narcis Cristea Mic, a demontat înțelegerea punct cu punct. Dar totul a fost în zadar, Oprescu a forțat lucrurile, iar CSM București s-a ales cu datorii peste măsură. Și a fost posibilă această situație și din pricina faptului că Protocolul a avut și un act additional, semnat de directorul interimar al CSM, Bogdan Vasiliu, care a fost de accord să mai dea la pierzanie alți 900.000 de euro, pe lângă cele două milioane de euro pe patru ani. Bani, nu glumă, de care bucureștenii n-au avut habar cum i-au cheltuit părțile din Protocol.

Și mergem și mai departe, pentru că în august 2017 noua conducere a clubului Primăriei a semnat prelungirea înțelegerea pentru alți doi ani, în aceleași condiții păguboase. Cine se simte cu Musca pe căciulă știe despre ce Protocol vorbesc. La doar un an distanță, de la prelungire, adică în 2018, capetele luminate din Consiliul General al Primăriei Bucureștiului decid ruperea contractului, fără să citească hârtiile oficiale – și-ar fi dat imediat seama că pierd mult mai mult dacă se retrag, toate avantajele revenind celor de la Steaua. În acest an au început să apară notele de plată, adică procesele pierdute de CSM cu foștii săi jucători de baschet. Cred că cineva și-a dorit să-și bată joc de acest club, sau poate că ignoranța în materie de contracte le-a luat mințile, în primul rând lui Oprescu, apoi lui Vasiliu, oameni care ar trebui să plătească toate aceste procese castigate de baschetbaliști. Și poate că așa se va și întâmpla, mai ales că noua conducere a Primăriei nu poate accepta să plătească în locul altora.

Comments are closed.