Cristina Vărzaru, influencerul negativ al președintelui FRHandbal, Alexandru Dedu!

joi, 26 noiembrie 2020

Din păcate, surse din interiorul Federației Române de Handbal vorbesc tot mai mult de influența nefastă a Cristinei Vărzaru, secretarul general, asupra președintelui Alexandru Dedu, influență de cele mai multe ori negativă, iar asta se vede în deciziile pe care șeful handbalului românesc le ia, de când s-a făcut această asociere. Mulți s-au întrebat cum s-a făcut această uniune, ca s-o numesc așa, dintre Vărzaru și Dedu, cine a pus-o la cale și ce puncte au în comun cei doi. N-o să-mi permit să răspund chiar la toate întrebările, însă am aflat, de la aceleași surse, că Vărzaru a fost adusă la Federație pentru că devenise Îndrumătoarea Proiectului de Doctorat al lui Dedu. Sigur, nimeni nu se aștepta ca apropierea profesională să însemne mai mult decât s-ar fi cuvenit, dar în ziua de azi totul este permis.

”De când a venit la federație, toate deciziile președintelui trec prin filtrul lui Vărzaru, ceea ce nu mi se pare normal. Până să fie pandemie, Vărzaru pleca la Facultate, unde mai are un job, chiar din timpul de program de la Federație, fără ca președintele să-i atragă atenția. S-a ajuns ca în federație să fie un adevărat circ, scandaluri, vorbe grele, bârfe , niciodată n-a fost așa. Trebuie făcută curățenie, altfel ne ducem tot mai jos. Mai nou, la ultima ședință a Consiliului de Administrație, Vărzaru a propus să-l sprijinim pe unul Viorel Cojocaru, ca să obțină Indemnizație de merit. Acest Cojocaru este rector la UNEFS și se pare că a ajutat-o pe Vărzaru să-și obțină doctoratul. Am verificat și noi cine este acest Cojocaru, nu are nimic de-a face cu handbalul, el a fost profesor, îndrumător, doar pe fotbal. Probabil că a elaborat și materiale de studiu, dar tot dedicate fotbalului. Ce ne-am face dacă toți profesorii universitari, , conferențiarii sau rectorii din această țară ar primi Indemnizații de merit, ar rămâne sportivii medaliați pe dinafară. De ce să ne băgăm în această oală, adică să-i facem jocul lui Vărzaru”?, ne spunea cu năduf o voce din interiorul Federației.

Cunosc legislația în materie de Indemnizații de merit, ba chiar am scris și câteva articole despre o campioană mondială care aștepta de 6-7 ani să-și primească dreptul, dar era tot mereu dată la o parte, neavând susținere. Da, și aici prioritățile sunt prioritizate, pentru că funcționarii din Ministerul Sportului lucrează după criterii doar de ei știute, în ciuda faptului că există manul de instrucțiuni, ca să spun așa. Așadar, Indemnizații de merit au dreptul să primească următoarele categorii de oameni de sport:
– Sportivii de performanță
– Cadrele medicale
– Arbitrii
– personalităţi care au participat la acţiuni externe deosebite de promovare a imaginii României şi de dezvoltare a sportului românesc în lume

Acest Viorel Cojocaru nu intră în nicio categorie – conform CV-ului său, găsit pe unul din site-urile de socializare, omul și-a dedicat viața fotbalului, dar numai ca pedagog și prea puțin, spre deloc, ca antrenor:
– are nenumărate lucrări despre fotbalul juvenil, elemente de strategie, cursuri de bază, de la teorie până la practică
– a participat la tot felul de cursuri internaționale destinate formării antrenorilor de fotbal juniori
– este antrenor categ I, cu atestate UEFA obținute între 1997-2005
– a condus echipa națională de juniori, UEFA 1988
– este rector universitar la UNEFS și are 70 de ani

Mi se pare un educator extrem de pregătit, dar cum banul este ochiul dracului, iar Vărzaru, fire alunecoasă, iată-l căzut în capcana fostei handbaliste, care i-a promis, probabil, că-l ajută ea să-și mai adauge câteva mii de lei (Indemnizația este de peste 6000 de lei) la bugetul personal, ca să trăiască mai bine. Chiar așa, știe cineva ce salariu are un rector? Dacă mă-ntrebați pe mine, nu mă interesează dacă domnul profesor universitar obține și el această Indemnizație, că doar pe lista de 118 de beneficiari sunt mulți care n-au ce căuta acolo, dar nu știu de ce se implică Consiliul de Administrație al Federației de Handbal, ce interese sunt la mijloc, cine mai vrea un doctorat? La ultima ședință de Consiliu de Administrație, Dedu, Luca, Sâsâiac, Teuțan, Evi, Bejinariu și Pavel au i-au dat sprijinul lui Cojocaru, iar împotrivă au fost Bocan, Tadici, Drăgănescu, Ali, Lupan, Manea și Kotecz.

P.S. Am aflat că Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru vor fi amândoi prezenți în Danemarca, la Campionatul European de Handbal, ce va începe la sfârșitul săptămânii viitoare. No comment!

1 comentariu la "Cristina Vărzaru, influencerul negativ al președintelui FRHandbal, Alexandru Dedu!"
  1. Anonim spune:

    Nu va mai mirati de aceasta amoreza a FRH ,VarzRu care rade tot, nu iarta nimic, barbat sau …femeie ..

adauga un comentariu