Cristina Năstase și Simona Stancu au arbitrat prima finală de la Campionatul European!

vin, 14 decembrie 2018

Cele două judecătoare din România, Raluca Simona Stancu din Buzău și Cristina Năstase din București, au avut o comportare foarte bună la acest Campionat European, ce s-a desfășurat în Franța. Cele două tinere arbiter au condus două meciuri în faza grupelor, apoi unul în Main Round. Și surpriza a venit cu o zi înaintea semifinalelor, Stancu și Năstase fiind desemnate să judece și prima finală a competiției, cea pentru locurile 5-6, dintre Suedia și Norvegia.

Primele trei partide au fost extrem de echilibrate, însă româncele n-au lăsat loc de interpretări, au fost extrem de autoritare și nimeni n-a făcut comentarii tendențioase la adresa lor:
– Muntenegru – Slovenia 36 – 32
– Suedia – Serbia 22 – 21
– Serbia – Muntenegru 27 – 28

În finala pentru locurile 5-6, chiar dacă Norvegia a dominat autoritar Suedia, scor final 38-29, jocul a fost unul în viteză, cu pătrunderi în forță, tipic jocului nordicelor, soldate, în dese rânduri, cu lovituri de penalitate. Stancu/Năstase au fluierat fără ezitare orice contact neregulamentar, jucătoarele primind spășite orice decizie a cuplului din România. Ne bucurăm pentru evoluția lor și le felicităm!

Comments are closed.