Crina Pintea ne-a invitat la masă, la masa bogaților!

Dum, 16 decembrie 2018

Nici nu mai încape îndoială, MVP-ul naționalei noastre, la actuala ediție, a 13-a, a Campionatului European din Franța, se numește Crina Pintea (foto dreapta, EHF). Și dacă Europa îmi dă dreptate, pot să spun că românca noastră a fost pata de culoare a competiției, fata care a atras atenția și aprecierile celor mai galonați specialiști.

Și să-ncepem, ca nu cumva să fim acuzați de prea mult patriotism:
– Crina Pintea a făcut transferal carierei sale, chiar în timpul Europeanului, semnând un contract pe șase luni cu deținătoarea trofului Champions League, Eto Gyor!
– Crina Pintea este jucătoare cu cele mai multe minute în teren, din toate jucătoarele prezente – statistica spune că Pintea a jucat 428 de minute, din 480 posibile…
– Și, în fine, în chiar ultima zi a Europeanului, Crina Pintea a fost desemnată ca fiind cel mai bun pivot al Campionatului!

Să ne bucurăm pentru Crina, pentru că realizările ei sunt și ale noastre, premiile ei și toate aceste recunoașteri ne aparțin și nouă – așa cum o știm, românca noastră are un suflet mare și chiar își dorește să împartă bucuriile și tristețile ei sportive cu fanii handbalului din România. Alături de Cristina Neagu, care a devenit și ea, la acest European, golgetera all time a competiției, Crina Pintea ne-a făcut să ne simțim mai importanți pe Bătrânul Continent – da, am stat la masa bogaților, cum se zice!

Ionel Pană

Comments are closed.