Crina Pintea: ”Meciul contra CSM este special, pentru mine, însă Gyor-ul va cîștiga, este echipa mai bună”!

joi, 24 ianuarie 2019

Pivotul naționalei României, Crina Pintea, a avut un final de an 2018 excelent – evoluția de la Campionatul European din Franța i-a adus nominalizarea în echipa turneului și, cel mai important, un transfer de excepție, la cea mai galonată echipă din Europa, Gyor Audi, câștigătoarea ultimelor două coroane ale Bătrânului Continent. Pe site-ul Ligii Campionilor există un interviu cu Crina, apărut cu doar câteva zile înaintea confruntării noii sale echipe cu CSM București (din 26 ianuarie, în Ungaria), din Champions League, în care handbalista apreciază că Gyor este favorită contra CSM.

”Este un meci special pentru mine, firește, cunosc multe fete de acolo și va fi o situație inedită, să joc împotriva lor. Gyorul pornește ca favorită, în acest meci, am avut un început de an perfect și cred că putem bate pe oricine, dacă ne facem jocul nostru”, spunea cu sinceritate Pintea.

Este uimitor cât de repede a intrat românca în angrenajul echipei maghiare, devenind un simbol al grupării, mai ales după cele opt goluri marcate împotriva rivalei Ferencvaros, reușite care au contribuit decisiv la victoria din campionatul Ungariei. ”Este o echipă profesionistă și toate fetele m-au ajutat să prind ritmul din mers. Aici, orice meci se joacă la victorie, este un club mare care vizează doar locurile de top. Mi-am dorit dintotdeauna să joc la nivelul acesta și dorința mi s-a împlinit – a fost o muncă grea, până să ajung aici, dar a meritat, toate eforturile mele imi sunt răsplătite. După fiecare victorie sunt și eu felicitată, iar asta îmi dă încredere că ceea ce fac este bine, mă simt ca-ntr-o famile”, a continuat tricolora.

Întrebată dacă Gyor pornește și anul acesta ca favorită, în competiția Regină a Europei, Crina Pintea a părut destul de cumpătată:” Nu pot să spun de-acum că noi vom câștiga trofeul, mai sunt multe partide de jucat. O accidentare sau un joc prost, fie și cu o echipă care nu este în top, ne poate schimba soarta. Mai sunt opt meciuri până să punem mâna pe marele premiu și se pot întâmpla multe. Dar este clar că suntem în cărți, ne batem pentru finală”, a-ncheiat pivotul naționalei României.

Crina Pintea n-a pomenit nimic de accidentarea celei mai bune jucătoare a echipei bucureștene, Cristina Neagu, un mare handicap pentru campioana României. Ca jucătoare profesionistă, Pintea știe că Neagu ar fi putut face diferența și, într-un fel, se bucură de absența interului roman. N-a făcut astfel de declarații, pentru că Pintea și Neagu sunt bune prietene și au colaborat excelent la echipa națională. Dar cred că va avea o mare surpriză să o vadă pe Claudia Constantinescu, în locul Cristinei Neagu, o altă fostă colegă de la HC Zalău, adusă recent în vestiarul bucureștean. Da, va fi un meci special pentru Pintea, sperăm să (nu) fie copleșită de atâtea emoții!

Ionel Pană

Comments are closed.