COVID-19 a pătruns și printre piloții de Formula 1 – primul infectat, Sergio Perez, de la Racing Point!

vin, 31 iulie 2020

După un prim test neconcludent, făcut joi dimineață, pilotul de Formula 1 Sergio Perez, de la Racing Point, a repetat analiza, care a ieșit pozitivă, până la urmă. El ar fi vrut să intre pe pista de la Silverstone, Marea Britanie, pentru sesiunea de antrenamente, înaintea cursei a IV-a, din Marele Circ.

”Sergio este bine fizic și cu un spirit bun, dar va sta la autoizolare, la recomandarea autorităților medicale din Marea Britanie. Sunt prioritare sănătatea lui și siguranța echipei. Intenția scuderiei noastre este să alergăm cu ambele mașini, dar nu știm încă ce pilot să folosim”, au declarat oficialii de la Racing Point BWT Mercedes.

Formula 1 urmează un regim de testare strict, ca parte a protocoalelor de siguranță puse în aplicare la reluarea curselor la începutul acestei luni, iar aceasta este prima dată când un driver este testat pozitiv. Un purtător de cuvânt al lui Racing Point a confirmat că un grup mic de membri ai echipei, care au fost în contact cu Perez, s-au autoizolat, ca măsură de precauție, și urmează să se testeze din nou, ca procedură standard.

În cele trei curse desfășurate până acum, două în Austria și una în Ungaria, mexicanul Perez a acumulat 22 puncte și se află pe locul 6, în clasamentul general. În cele două curse din Austria, el s-a clasat pe locul 6, în ambele etape, iar în Ungaria a coborât un loc. Să mai spunem că la Silverstone, Marea Britanie, vor avea loc două Mari Premii – unul pe 2 august, iar celălalt, la distanță de o săptămână. Pe 9 august va fi o cursa aniversară, sărbătorindu-se 70 de ani de existență a Marelui Circ, care a-nceput chiar la Silverstone.

Niciun comentariu

adauga un comentariu