Comisiile Federației de Handbal se cotonogesc singure!

lun, 24 august 2020

Pe site-ul Federației Române de handbal, unul prost conceput și incomplet, care este scris de oameni cu limbă de lemn și chiar agramați, uneori, au apărut ultimele hotărâri ale Comisiei de Apel (foto sus Paul Ciucur, președinte), care atacă deciziile Comisiei de Disciplină, luate pe baza hotărârilor aceleiași Comisii de Apel – n-ați înțeles, nici eu, recunosc, dar pot să spun că este un fel de cotonogeală în familie, care ridică multe semne de întrebare.

Și să le luăm pe rând:
1. Referitor la apelul formulat de AHC Dunarea Calarasi 2014 impotriva Hotararii nr. 5/16.06.2020 pronuntata de Comisia de Disciplina a FRH, in contradictoriu cu sportivul Pejovic Zarko, Comisia de Apel:
Acorda termen pe fond la data de 31.08.2020.
Și mergem la acea Hotărâre a Comisiei de Disciplină, din data 16.06.2020, care spune așa – În legătură cu sesizarea sportivului Pejovic Zarko privind nerespectarea Hotărârii nr. 451/2019 a Comisiei de Memorii, rămasă definitivă prin Hotărârea nr. 17/2020 a Comisiei de Apel, CCD, văzând punctul de vedere al clubului, hotărăște: sancționarea clubului AHC Dunărea Călărași 2014 cu penalitatea 5.000 (cinci mii) lei, dată limită de achitare 16/07/2020, conform art. 8.11 din RSTJH raportat la art. 49.4 din R.D.; totodată, acordăm clubului mai sus menționat un termen de 10 zile în care să plătească drepturile financiare ale jucătorului

2. În legătură cu sesizarea sportivului PEJOVIC ZARKO privind nerespectarea Hotărârii nr. 451 a Comisiei de Memorii, rămasă definitivă prin Hotărârea nr. 17/2020 a Comisiei de Apel, Comisia Centrală de Disciplină hotărăște:
– sancționarea A.H.C. Dunărea Călărași 2014 cu ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc, pe o perioadă de 1 (un) an de zile, începând cu 05.08.2020
– totodată, acordăm clubului mai sus mentionat un termen de 10 zile în care să plătească drepturile sportivului.
– această hotărâre va fi dusă la îndeplinire de către Comisia Centrală de Competiții.

Prin urmare, și prima decizie, îndreptată împotriva Hotărârii nr 05/16.06.2020, și cea de-a doua decizie, împotriva Hotărârii nr.03/04.08.2020, se bazează pe hotărâri definitive al Comisiei de Memorii, 451/1019, RATIFICATĂ de Comisia de Apel, 17/2020. M-am interest la Comisia de Disciplină, să-mi explice și mie ce înseamnă aceste repuneri pe rol, în diferendul dintre Dunărea Călărași și handbalistul Pejovic Zarko. Am aflat că dosarele acestor judecăți se află la Comisia de Apel, că tot ce a decis Comisia de Disciplină se bazează doar pe hotărârile definitive ale Comisiei de Apel. Nimeni nu știe de ce au mai revenit pe rol aceste cauze, din moment ce s-au dat hotărâri definitive. În plus, cei de la Disciplină au spus că s-au rugat de zeci de ori de oficialii Dunării să vină cu un punct oficial, să comenteze acțiunea handbalistului Pejovic și să vină în întâmpinare cu o propunere. Dar, aceștia n-au dat niciun semn de viață, cu lunile, obligând comisiile să judece în lipsă.

Iar Comisia de Disciplină a făcut pașii impuși de regulamentele în vigoare: în 16.06 a dat mai întâi o amendă de 5000 de lei Clubului și termen de 10 zile pentru achitarea datoriei; în 4.08 a mai făcut un pas, ridicându-i clubului dreptul de transfer, legitimare și drept de joc pentru un an, și aceleași 10 zile pentru achitarea datoriei. Dunărea s-a făcut că plouă și nu a luat în seamă nicio vorbă din partea comisiilor federale.

Până la urmă, oficialii călărășeni s-au trezit din somn, după ce subsemnatul a atras atenția că echipa este în pericol de excludere. Și am spus asta, pentru că mai există și o a treia Hotărâre a Comisiei de Disciplină, din 18.08.2020, care vine să pună bomboana pe colivă, dacă pot spune așa – pentru faptul că handbalistul Pejovic nu și-a primit restanțele financiare, Dunărea Călărași va fi depunctată la fiecare 10 zile, cu câte un punct, practic pentru antrenorul Armanu și elevii lui va fi munca în zadar.

Și dintrodată!, Comisia de Apel a contestat doar primele două decizii ale Comisiei de Disciplină, bazate, așa cum am mai spus, pe însăși deciziile Comisiei de Apel. Nu credem că sunt legale aceste contestații, iar dacă Dunărea a venit cu probe noi, poate să și le expună într-un proces civil, împotriva handbalistului. Oricare ar fi interesele, că trebuie să existe ceva la mijloc, președintele Comisiei de Apel, Paul Ciucuri, cât și membrii Adrian Stângaciu și Mihai Dan, nu-și pot bate joc de un act de justiție, fie el și în cadrul unor comisii sportive.

Iar eu cred că întreaga familie a handbalului românesc ar trebui să reacționeze – Comisia de Apel urmărește să desființeze primele două hotărâri ale Comisiei de Disciplină, adică să anuleze amenda de 5000 de lei, apoi să dea voie echipe la transferuri și legitimări, pentru ca, în final, să atace și cea de-a treia Hotărâre, cea cu depunctarea. Și apelez la oamenii din handbal, pentru că în Consiliul de Administrație nu am bază, este unul moale și el plin de interese și incompatibilități.

3 de comentarii pentru "Comisiile Federației de Handbal se cotonogesc singure!"
 1. Eu. spune:

  Tu ești prost tare! Și într-o eroare maximă, sa nu mai spun de sursele tale din federație. Probabil sursa ta de la disciplina, e deranjata și vrea sa dea în comisia de apel ca tot amâna pronunțarea și el a fost nevoit sa se pronunțe fără sa aștepte răspunsul de la ei. În primul rand, toate sancțiunile date de Comisia de Disciplina pot fi atacate la comisia de apel, iar comisa de apel este ultima care se pronunța în final pe cauză. Dunărea a atacat cu recurs și puncte de vedere toate aceste sancțiuni(amenda, transfer, depunctare) și așteaptă sa se pronunțe Comisia de apel. Sa nu mai spunem ca decizia Frh, care este una cu dedicație(fiind decizii pe aceeași speță date tot de comisia de apel, pe același regulament cu soluții diferite) asta pentru ca se dau cu dedicație la comanda unora din federație și nu numai. În concluzie, Dunarea a atacat toate aceste sancțiuni abuzive și la toate comisiile frh, și în instantele civile pentru ca suma pe care este obligat clubul sa o plătească către sportivul respectiv, este una nereală și încalcă chiar proprile regulamente ale frh și nu numai. Deci, citește regulamentele și documentează-te mai atent, marioneta politrucă care te-ai trezit sa scri și tu ceva la comandă… Hai sictir, scursura de gazetar ce ești!
  PS. Data viitoare cere un punct de vedere oficial din partea Clubului,gazetare!

  • Ionel Pana spune:

   Nu-ți raspund, nu meriți, spun doar că dacă te simțeai bărbat îți dadeai si numele. Asa, pentru mine esti un las, ba chiar mai rău, un rahat cu ochi, străin de gramatica limbii române. A, și încă ceva, eu nu scriu NICIODATĂ la comandă!.

   • Tot Eu spune:

    Nici nu trebuie sa răspunzi! Răspunsul l-ai dat prin articolul penibil pe care l-ai scris fără sa te documentezi. Probabil ca ești bucuros ce se întâmplă și poate ajuți și tu sa dispară aceasta echipa. Hai ca îmi consum timpul cu unul ca tine, care sigur a făcut și el handbal sau sport când era mic și a eșuat în presă… Îți doresc multa sănătate!

adauga un comentariu