”Clanul Sicilienilor” s-a adunat la Turneul de handbal de la Sf. Gheorghe!

mar, 15 septembrie 2020

Și spun asta gândindu-mă la faptul că mulți oameni incompatibili cu statutul pe care îl poartă continua să facă legea în handbal – nici măcar nu contează că situațiile sunt imorale, că nu se cade să fii și cal și măgar, că nu te poți judeca singur, nici măcar nu poți influența, prin prezența ta, colegii care urmează să dea verdictul.

La Sf Gheorghe este polul handbalului masculin, vreme de trei zile – Comisia Centrală de Competiții a programat un turneu al Ligii Naționale, care cuprinde trei etape, în zilele de 15, 16 și 17 septembrie. Este un campionat ceva mai special, pentru că vor retrograde direct ultimele patru echipe, iar alte două vor intra în baraj de salvare, alături de echipele de pe locurile 3 și 4, din Liga secundă.

Prin urmare, fiecare punct contează și trebuie bine gestionat, dacă grupările își propun să rămână pe prima scenă. Va fi un sezon în care arbitrii și observatorii vor avea o importanță și mai mare, iar relații și prieteniile de casă vor fi la mare preț. Sunt premisele unui campionat cu multe semne de întrebare, cu multe rezultate surprinzătoare, dar și cu multe sancțiuni.
Am citit lista arbitrilor adunați în același loc, cât și al observatorilor, și am ajuns la concluzia că există un adevărat Clan al Sicilienilor, oameni legați între ei, care nu-și pot face rău unul altuia, ba chiar se pot ajuta, dacă interesele le-o cer. Nu trebuie să se supere nimeni, pentru că subiectul l-am tratat de nenumărate ori, dar Federația a continuat să-și protejeze membrii, o adevărată FAMIGLIE!

Așadar, la Sf Gheorghe următoarele cupluri de arbitri:
– Pârvu/Potârniche – Pârvu este președintele Comisiei de Competiții, iar Potârniche este ginerele președintelui Comisiei de Arbitri, Vasile Pavel
– Șerbu/Vasilescu
– Iliescu/Manea
La observatori îi avem pe:
– Bejinariu, șeful corpului de observatori și tatăl unuia din handbaliștii care joacă la Buzău
– Vasile Pavel, președintele Comisiei Centrale de Arbitri
– Ion Șerbu, tatăl arbitrului Teo Șerbu și coleg la Comisia de Observatori cu Doru Manea, tatăl arbitrului Pascu Manea

Prin urmare, Bejinariu, care este șeful Observatorilor, se întâlnește la el, la comisie, și cu Șerbu, și cu Manea, și cu Pavel. Dar și Pavel, care este șeful arbitrilor, se întâlnește la el la comisie cu Teo Șerbu, băiatul lui Ion Șerbu, cu ginerele său, Potârniche, dar și cu Pascu Manea, băiatul lui Doru Manea. Mda, n-ar trebui să ridicați din sprâncene, că așa este în Famiglie, rudele se vizitează! Ferească Sfântu’ de cel ce intră la tocător, nu scapă nici mort!

P.S. Și avem primul exemplu, chiar astăzi, Dunărea Călărași a pierdut acasă cu CS HC Buzău, scor 20 – 21. O surpriză, dacă mă-ntrebați pe mine, dar sub comanda fluierașilor Manea/Iliescu totul a decurs natural, într-un singur sens. Partida a fost supervizată de Ion Șerbu.

Niciun comentariu

adauga un comentariu